Misstänkte mordbrännaren greps under pågående inbrott

En Falkenbergs-kvinna var på väg hem på tisdagsnatten när hon kände branddoft. Kort där efter hördes en hög smäll och hon såg lågor och rök slå upp från skolan. Då hade den misstänkta mordbrännaren redan gripits. Under ett pågående inbrott på Stålboms.

ANNONS
|

Vid halv två tiden på natten mellan tisdag och onsdag var kvinnan på väg hem till sin bostad i närheten av Falkenbergs gymnasium. På vägen mot hemmet passerade hon Stålboms konditori på Arvidstorpvägen.

– När jag passerade Stålboms såg jag att rutan till entrén var krossad och att Securitas var på plats. Samtidigt kände jag doften av brandrök. Men jag tänkte att det var någon som eldade i sin kamin, berättar hon.

Fem till tio minuter senare när hon var utanför sitt hus hörde hon en hög smäll.

– Det var en explosion, inte som en smällare eller så utan högre. Samtidigt såg jag lågor och rök slå upp borta från skolan, berättar hon.

ANNONS

Kvinnan säger att hon i vanliga fall inte brukar promenera ensam på kvällen men att i går var ett undantag. När hon såg elden skyndade hon sig in i sin lägenhet.

– Jag har SOS-appen installerad och på den såg jag att polis och brandkår var på väg och att det uppmanades till att stanna inomhus, säger hon.

Vid det laget hade polisen redan gripit den misstänkta mordbrännaren. Under det pågående inbrottet inne på Stålboms konditori.

– En polispatrull hade skickats till Stålboms på ett pågående inbrott. Där greps en man inne i lokalen misstänkt för inbrottet, berättar Anders Persson, stationsbefäl hos polisen i Falkenberg.

Omständigheterna kring gripandet gjorde att mannen snart även misstänktes för den anlagda branden vid skolan.

– Det var tidpunkten och platsen han greps på samt att han luktade starkt av bensin, säger Anders Persson.

Vad det finns för motiv till branden eller om det är kopplat på något sätt till inbrottet vill inte Anders Persson spekulera om.

– Det pågår ett intensivt utredningsarbete nu och vi ska hålla fler förhör med den misstänkta mannen. Vi får se vad förhören och utredningsarbetet kommer fram till, säger han.

Mannen som nu är gripen är misstänkt för mordbrand, försök till stöld genom inbrott och ringa narkotikabrott. Han är sedan tidigare känd av polisen.

ANNONS
ANNONS