Häktningsförhandlingar ska hållas i Varbergs tingsrätt under torsdagen.
Häktningsförhandlingar ska hållas i Varbergs tingsrätt under torsdagen. Bild: Annika Karlbom

Misstänkt mordförsök i närheten av skola

En man i 35-årsåldern misstänks för mordförsök i närheten av Vesterhavsskolan i Falkenberg. Mannen och offret ska ha varit bekanta med varandra sedan tidigare.

ANNONS
|

Under torsdagen häktades en man i 35-årsåldern i Varbergs tingsrätt. Han misstänkts på sannolika skäl för försök till mord alternativt grov misshandel.

Brottet skedde på Motellvägen i Falkenberg den 5 mars på kvällen vid 20.45. Gatan ligger mellan Vesterhavsskolan och tennishallen.

Exakt vad som hänt vill inte åklagare Sara Reneland gå in på.

– På grund av förundersökningssekretess kan jag inte säga så mycket. Inledningsvis så utreddes det som grov misshandel men utifrån uppgifter som framkommit så har jag rubricerat upp det till försök till mord, säger hon.

Hon säger att det använts ett tillhygge men vill inte precisera det mer än så. Målsäganden är en man som ska vara äldre än den misstänkte gärningsmannen.

ANNONS

– Han har fått skador och fördes till sjukhus efter händelsen. Men jag kan inte gå in på exakt hur allvarliga skadorna var.

Vet du bakgrunden till brottet?

– Nej, de är bekanta med varandra sedan tidigare. Men jag kan inte gå in på motivbild i nuläget.

Enligt Sara Raneland finns det vittnen till händelsen. Men det finns inte misstanke om att fler personer ska ha varit inblandade.

Den misstänkte mannen är hemmahörande i Falkenberg. Han hämtades in till förhör först i tisdags och anhölls samma dag.

Mannen förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. Bland annat har han dömts för misshandel, försök till utpressning, hemfridsbrott och ringa narkotikabrott.

Under häktningsförhandlingarna nekade mannen till brott och bestred åklagarens häktningsyrkande. Men tingsrätten beslutade att mannen skulle häktas. Åtal ska väckas den 29 april.

– Han förnekar att han över huvud taget skulle vara inblandad i det här, säger hans advokat Lars Brandel.

ANNONS