Den man i 35-års åldern som greps sent på lördagskvällen misstänkt för ett mordförsök har släppts.
Den man i 35-års åldern som greps sent på lördagskvällen misstänkt för ett mordförsök har släppts. Bild: Robert Lundberg

Misstänkt för mordförsök i Fegen släppt på fri fot

Den man som sent i lördagskväll greps i Stockholm misstänkt för ett mordförsök i Fegentrakten har släppts på fri fot. Det uppger åklagarna Sonja Seligmann och Jannike Bjurenheim.

ANNONS
|

Det var i lördags som en man i 20-årsåldern knivhöggs i halsen efter någon form av dispyt i samband med en omkörning på väg 153 i höjd med Fegen. Händelsen rubriceras som mordförsök och den misstänkte mannen lämnade platsen i sin bil efter attacken.

En större polisinsats drog igång och ett par timmar senare kunde en man i 35-årsåldern gripas i Stockholm.

På tisdagen försattes han dock på fri fot, något som SVT Halland var först med att rapportera. Dessutom framkommer nya uppgifter som innebär att den man i 20-årsåldern som knivhöggs nu misstänks för misshandel.

— Den första misstänkta mannen är hörd och en familjemedlem till honom som satt i bilen är hörd och bekräftar hans uppgifter, säger åklagare Sonja Seligmann.

ANNONS

Den man som greps i Stockholm släpptes alltså då misstankarna mot honom försvagats. Han är dock fortfarande misstänkt för mordförsök.

Enligt åklagare Jannike Bjurenheim kommer ärendet fortsättningsvis utredas i Halland, trots att männen är bosatta i andra delar av landet.

— Det kommer utredas här eftersom brottsplatsen tillhör oss. Det är här vi avgör om det leder till en rättegång, säger hon.

Mannen som knivhöggs i halsen och som nu misstänks för misshandel har kunnat lämna Varbergs sjukhus, enligt Sonja Seligmann. Han är nu tillbaka i Kalmar och har förhörts av polis.

LÄS MER: Polisjakt efter man som gick till knivattack

LÄS MER:Misstänkt man gripen efter knivattack

ANNONS