Kvinnan misstänks för en rad olika brott i Falkenberg.
Kvinnan är återigen på fri fot efter att ha blivit förhörd av polisens utredare.

Misstänkt bedragerska i Falkenberg på fri fot igen

Den kvinna som misstänks för flera brott i Falkenberg är åter på fri fot. Åklagaren skrev av den brottsmisstanke som vägde tyngst. ”Det är frustrerande”, säger fu-ledare Johan Sundin.

ANNONS
|

Efter en längre tids sökande lyckades till sist polisen få fatt i den 32-åriga kvinna som misstänks för en rad brott i Falkenbergsområdet.

Hon ska bland annat ha gjort inbrott och stulit kontanter på Hwitan och misstänks för både stöld och bedrägeri på Pallas Hotell.

Men polisens utredare i Falkenberg hann knappt igenom sina förhör innan kvinnan släpptes på nytt.

– Det blev som jag befarade. Åklagaren skrev av det grövsta brottet, grov stöld i bostad. Vi har inget konkret som säger att det är hon som varit inne i lägenheten. Hon har en annan historia som vi inte kan slå hål på, säger Johan Sundin, förundersökningsledare på polisen i Falkenberg.

ANNONS

Därmed kunde kvinnan inte häktas och släpptes än en gång på fri fot.

– Vi hann klart med det mesta, men inte riktigt allt. Vi har ändå kontaktuppgifter till henne och hon har svarat på samtal och sms, säger Johan Sundin.

Vilken är hennes inställning till brottsmisstankarna då?

– Hon har mycket dåligt minne och minns nästan ingenting. Det var väl inte helt lätt att hålla förhör med henne. Men hon har blivit delgiven misstankarna och vi kommer redovisa ett antal ärenden så småningom, säger Johan Sundin.

Kvinnan ska inom kort avtjäna ett sex månaders långt fängelsestraff. Utredarna i Falkenberg hoppas lämna ifrån sig utredningen till åklagare innan midsommarhelgen.

Läs också: Bedragerskan har åkt fast

Läs också: Polisen jagar bedragerska efter flera brott i Falkenberg

ANNONS