En yngre person misstänks för flera brott på en skola i Falkenbergs kommun.
En yngre person misstänks för flera brott på en skola i Falkenbergs kommun. Bild: Annika Karlbom

Misshandel och sexuellt ofredande på skola

En tonåring misstänks ha misshandlat en person med örfilar och sparkar i ryggen. Han åtalas även för sexuellt ofredande. Brotten utspelade sig på en skola i Falkenbergs kommun.

ANNONS
|

En pojke i yngre tonåren åtalas för flera brott vid Varbergs tingsrätt. Brotten ska ha skett i oktober förra året på en skola i Falkenbergs kommun.

Enligt stämningsansökan misstänks pojken för tre brott. Det första handlar om ett sexuellt ofredande vilket ska ha orsakat smärta för målsäganden. Enligt åklagare Jannike Bjurenheim begick pojken gärningen med uppsåt och det finns skälig anledning att han förstod att målsäganden var under 15 år.

Samma dag ska han även ha misshandlat målsäganden med örfilar som träffat hen i ansiktet vilket orsakade smärta och rodnad.

Tredje brottsmisstanken rör ytterligare en misshandel. Gärningsmannen uppges ha fällt samma person till golvet och utdelat två sparkar som träffade målsäganden i ryggen.

ANNONS

Enligt åtalet ska den tilltalade ha erkänt brotten. I bevisningen finns bland annat förhör med vittnen om händelseförloppen.

ANNONS