Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Istället för två maträtter kommer personer som bor på äldreboende eller får mat via hemtjänsten få nöja sig med en. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Minskat lunchutbud för äldre i kommunen

Personer på äldreboendena i Falkenbergs kommun och äldre som får mat via hemtjänsten kommer bara erbjudas en maträtt per dag. Istället för två som det brukar vara. På grund av högre sjukfrånvaro minskar kost- och städservice sitt lunchutbud.

Med start på måndag kommer personer inom äldreomsorgen i Falkenbergs kommun inte längre att få två lunchrätter att välja på.

Kost- och städservice har valt att dra ner på utbudet till en rätt under luncherna mellan måndag och fredag. Anledningen är att coronaviruset resulterar i en högre sjukfrånvaro och fler fall av vård av barn.

Minskningen av antalet rätter gäller på äldreboenden, träffpunkter, inom dagverksamheten och för äldre som har matdistribution inom hemtjänsten.

"I ett första skede gäller beslutet fram till den 3 maj. Efter det tar vi ställning till om det behöver förlängas", säger Agneta Elovsson, verksamhetschef för kost- och städservice i ett pressmeddelande.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här