Miljö och hälsa i Falkenberg och Varberg samverkar

Miljö- och hälsa i Falkenberg och Varberg har kommit överens om att samarbeta över kommungränserna. Även Hylte väntas ansluta i höst.

ANNONS
|

– Det innebär att vi kan ställa upp och hjälpa varandra. Till exempel om det skulle uppstå jävsituationer. Vi hade till exempel en medarbetare som bodde nära en verksamhet som skulle prövas. Det ville vi inte pröva själva utan lät Varberg sköta det, förklarar Per-Ola Svensson på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Falkenberg.

– En annan sak är om någon av förvaltningarna har en medarbetare med speciell kompetens som kanske inte finns hos de andra. Då kan vi använda den om det dyker upp sådana ärenden. På så sätt får alla en mer robustare organisation, menar Per-Ola Svensson.

Falkenbergs miljö- och hälsoskyddsnämnd tog beslut om avtalet med Varberg vid sitt junisammanträde. Samverkan omfattar även Hylte kommun men där har man inte hunnit förbereda ärendet tillräckligt före sommaren.

ANNONS

– Jag förutsätter att de tillkommer senare. Vi har samarbetat så här tidigare och det handlar kanske bara om någon gång varje år. Men med avtalet slipper vi ta ett formellt beslut varje gång. I dessa tider när vi slimmar organisationerna är det bra att kunna ta in folk utifrån om det behövs, kommenterar nämndordförande Bengt Hackberg (S).

ANNONS