Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Michaela låter oss smaka väl på sina smarriga figurtårtor

Pippi, Babblarna, Minioner, Musse Pigg, Frost och Blixten McQueen. Snart finns det inte en figur som Michaela Johansson inte gjort.

– Figurtårtor är verkligen populärt och sedan har babyshowers kommit starkt som festlighet, berättar konditor Johansson.
Köket i föräldrahemmet börjar bli trångt för Michaela Johansson som fått riktig snurr på sitt Michaelas Godbitar som hon startade på Alla Hjärtans Dag 2014.
– Det känns väldigt roligt att det rullar på allt mer och att jag har både återkommande och nya kunder. Tyvärr får jag säga nej till beställningar ibland kring helger och det känns tråkigt men annars känns det verkligen väldigt roligt just nu säger Michaela.

Yrkesutbildning
Intresset för att baka och testa nya smaker har alltid funnits där och efter gymnasiet där Michaela läste på livsmedelsprogrammet så utbildade hon sig vidare till konditor på yrkeshögskolan i Göteborg.
– Det var en bra utbildning och där får man med sig alla grunder och en massa knep. Sedan med tiden så testar man nya saker, hittar på eget och utvecklar sitt kunnande.
Något hon definitivt fått utveckla är sina färdigheter i olika figurer. Det är roligt men tar sin tid berättar Michaela som tror att just figurtårtor är det som gjort att många fått nys om Michaelas Godbitar.
– Jag började väldigt smått med mitt egna och sedan har det fått utvecklas efter hand och det är mycket mun till mun som gör att folk hittar till mig. Nu det senaste har det verkligen lossnat och jag känner att nu har jag växt ur det här köket.

Letar efter lokal
Köket hon pratar om är det i föräldrahemmet där Michaela också fortfarande bor. Hon känner att nu är det dags för en flytt både för egen del och för företaget. Hon letar lokal och hoppas hitta en i Falkenberg.
– Ja, jag älskar verkligen Falkenberg och tänker mig bo kvar här så det känns mest naturligt att ha Michaelas Godbitar här också. Men hittar jag ingen lokal får jag titta i Halmstad och Varberg också.
Falkenberg tycker hon om för närheten till allt och nämner hav och skog men också de storstäder som finns nära. Hon trivs med att såväl platser som människor är bekanta.
– Det är väldigt roligt också att här finns mycket utrymme och intresse för hantverk i kommunen. Det är en kommun som tänker på miljön. Jag tycker om det. Sedan finns här sport på högsta nivå i fotboll och volleyboll. Det är inte illa för en ganska liten stad.
Närmast väntar brådskande jultider för Michaelas som kommer att finnas med sina godbitar på Julmarknaden på Rådhustorget på första advent och så väntar julens beställningar på att göras. Det är goda tider nu.

Artikeln har tidigare publicerats i Falkenbergsposten.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här