Mia Parnevik besökte Berte Gård vid årets kosläpp

Arlas hemsida kraschade när årets kosläpp sändes digitalt - från Berte Gård i Slöinge. På plats var ingen mindre än tv-profilen Mia Parnevik.

ANNONS
|

Årets kosläpp arrangerades i år på Berte Gård i Slöinge. Arla, som står bakom evenemanget, sände kosläppet digitalt och till gården hade Mia Parnevik och youtube-komikern Hampus Hedström bjudits in för att vara programledare. Enligt Henrik Stenström, som driver Berte Gård, kraschade Arlas hemsida under sändningen när 250 kor släpptes ut på bete.

– Det är ett gott tecken på stort intresse. Det var ett stort arrangemang med livesändning, utomhusstudio och två programledare. Min roll var att svara på deras frågor om kor. Det handlade om allt från om kor trivs bäst inomhus eller utomhus till djurvälfärd, säger Henrik Stenström.

ANNONS

LÄS MER:HN sände direkt från årets kosläpp

Berte Gård anordnar vanligtvis inte några kosläpp för allmänheten. Istället bjuder de in de anställda på systerföretagen Berte Qvarn och Sia Glass.

Hur kom det sig att Berte Gård blev utvald till årets kosläpp?

– Jag tror att Arla tyckte det kändes bra med oss. De tryckte på att vi försöker jobba med hållbarhet och klimatfrågor och tyckte att vi stod för någonting bra. Det var roligt, säger Henrik Stenström.

Vad tänker du själv om kosläpp, ser du det som ett jippo eller tillför det någonting till er lantbrukare?

– Jag tycker det är ett trevligt arrangemang. Mjölkkor och mjölkbönder hamnar ibland orätt i klimatfrågan tycker jag men vi gör väldigt mycket bra för miljön, till exempel med betesmarker. Jag tror kosläpp på ett enkelt sätt kan fånga intresset för de här frågorna och visa att vi står för något bra.

Sändningen från kosläppet på Berte Gård kan ses här.

LÄS MER:Årets kosläpp på Törlan

ANNONS