McDonaldschefen om blodiga misshandeln

"Arbetsledaren öppnar dörren och ber honom sluta men han lyssnar inte utan fortsätter banka".

ANNONS
|

Under natten till onsdag blev enMcDonaldsanställd i Falkenberg slagen blodig på sitt arbete.

Läs mer: Misshandel på McDonalds i natt

Restaurangens ägare Anders Höweler säger att han är bestört över det inträffade.

– Det är alltid tråkigt när en medarbetareråkar illa ut. Man blir chockad och tänker på medarbetaren, säger han.

Anders Höweler berättar att han ägnat onsdagsförmiddagen åt att försöka redaut vad det var som hände.

Han säger att McDonalds i Falkenbergvanligtvis har öppet dygnet runt. Under tisdagen stängdes dock restaurangen vid midnatt. Dettapå grund av att elbolaget skulle göra ett planerat avbrott under natten.

Strax efter stängningen dykerdet upp en gäst på moped som villhandla. När han inte får någon respons börjar han banka på rutan. Vid tillfället befinner sig tre anställda inne i restaurangen.

ANNONS

– Arbetsledaren öppnar dörren och ber honom sluta men hanlyssnarinte utan fortsätter banka. Då går en av medarbetarnaut, frågar vad han gör och förklarar att restaurangenhar stängt. Sedangår det väldigt snabbt. Hanblir misshandlad och personen flyr från platsen. Vi larmar polis direkt, säger Anders Höweler.

Har du varit i kontakt med den utsatte medarbetaren idag?

– Ja, vi har varit i kontakt med honom. Han är ju omtumlad men mår efter omständigheterna bra. Men han ärnaturligtvis chockad. Även de andra medarbetarna som var på plats mår efter omständigheterna bra.

Vad händer i dag, har ni något krismöte eller liknande?

– Vi har ägnat en hel del tid åt att utreda vad det var som hände. Vi har haft en uppföljning med de inblandade. Behöver någon av dem stöd ska de få det. Och vi kommunicerar med övriga medarbetare så att alla vet hur de ska agera i olika situationer och kännasig trygga i sitt arbete.

Kommer ni att vidta några åtgärder på grund av det inträffade?

– Viharbra säkerhetsrutiner och ett bra samarbete med polis och väktare när sådant här händer. Men man blir påmind om vikten att alltid följa våra rutiner. Det här visar hurviktigt det är attatt alla känner till dem. Vi kommer att granska om vi brustit i att följa våra rutiner. Men det viktigaste just nu är att följa upp så att alla känner sig trygga.

ANNONS

Att öppna dörren när någon står utanför och bankar, är det förenligt med rutinerna?

– Nej, det är det inte. Inte när vi har stängt. Men inormalfallet har vi jualltid öppet. Skälet till att dörren öppnades var att hjälpa gästen. Men det här är en påminnelse om vad som kan hända.

Har förövaren fångats på era övervakningskameror?

– Det kan jag inte uttala mig om. Men vi gör ju självklart allt vi kan för att bistå polisen i deras arbete, säger Anders Höweler.

ANNONS