Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

MC-förare till sjukhus efter trafikolycka

En motorcykel och en personbil var tidigt på nationaldagsförmiddagen inblandade i en olycka i Gällared mellan Ullared och Ätran. MC-föraren fick föras till sjukhus med ambulans.

Larmet om en trafikolycka kom vid 9-tiden på onsdagsförmiddagen och inledningsvis verkade det som att det rörde sig om en singelolycka med en MC. Men det visar sig att även en personbil har varit inblandad i olyckan som inträffade på länsväg 153.

Hur olyckan har gått till är oklart i nuläget men MC-föraren, som enligt polisen är en man i 30-års åldern, blev liggandes i diket.

– Vi vet inte så mycket mer i nuläget än att personen ligger kvar i diket och ambulans är på väg fram. Men enligt räddningstjänsten är personen vaken och talbar men vi får återkomma när vi vet mer. Räddningstjänsten är inte framme ännu men vägen ska vara öppen för trafik och framkomlig ändå, sa Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst strax efter olyckan.

Omkring klockan 10 säger Anna Göransson på polisen region Väst att MC-föraren förts till sjukhus med ambulans.

– Mannen klagade på smärtor i armar och rygg men skadeläget i övrigt kan jag inte säga något om i nuläget. Föraren till personbilen är inte skadad och MC:n ska bärgas från platsen. Vi har inte skrivit någon anmälan om brott i nuläget.

Trafikverket meddelade vid halv elva att olycksarbetet var helt avklarat.