Större trygghet. Max har fått tillstånd att installera övervakningskameror, som ska öka personalens trygghet efter rånet.
Större trygghet. Max har fått tillstånd att installera övervakningskameror, som ska öka personalens trygghet efter rånet.

Max får installera kameraövervakning

Efter det brutala rånet på Max i Falkenberg får hamburgerrestaurangen tillstånd att sätta upp övervakningskameror.

ANNONS
|

Efter stängning den 1 november tog sig rånare in i lokalen. De var beväpnade med tillhyggen och misshandlade en kvinna mycket svårt med en kofot. En annan anställd fick en tand utslagen. Rånbytet blev 40 000 kronor.

Polisutredningen pågår fortfarande och fyra av de fem misstänkta gärningspersonerna sitter häktade i väntan på att åklagare ska väcka åtal.

Efter händelsen ansökte ansvariga för restaurangen hos länsstyrelsen om att få sätta upp totalt fem stycken övervakningskameror som ett led i att förbättra tryggheten för de anställda. För tre av kamerorna ger myndigheten nu grönt ljus men för två blir det avslag. Det handlar om två kameror som övervakar områden dit allmänheten inte har tillträde och därför behövs inget tillstånd, skriver länsstyrelsen i beslutet.

ANNONS

Alla övervakningskameror är redan monterade.

– Vi är väldigt glada att kamerorna är på plats. Det är väldigt viktigt för oss med tanke på personalens trygghet, säger Henrik Åkerman som är marknadschef på Max.

När det gäller de två kamerorna i utrymmen där endast personal har tillträde har facket godkänt placeringen. Tillståndet för de tre andra kamerorna, som ska placeras vid entréer och kassor, medges av länsstyrelsen som bedömt att övervakningsintresset i det här fallet väger tyngre än integritetsintresset.

Förutom det fullbordade rånet den 1 november har restaurangen drabbats av två inbrott och ett rånförsök under det senaste halvåret. Max har även gjort flera andra åtgärder för att öka säkerheten så som utbildning av personal, ökad belysning på området och förstärkning av utsatta fönsterrutor.

ANNONS