Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Segeryra. Matlagningsprofilen Lisa Lemke tog emot priset i sällskap med kommunala tjänstemän och lokala krogprofiler från Falkenberg. Bild: Pressbild/White Guide

Matpris till Falkenberg

Jodå, Falkenberg lyckades med konststycket att vinna pris på White Guides restauranggala – utan att vara en restaurang.

– Vad gör vi här egentligen, vi är ju ingen krog? undrade en segerrusig Lisa Lemke när hon tog emot White Guides pris i kategorin ”Årets värt en resa”.

Men orten Falkenberg fick priset med motiveringen ”För att ha skapat en grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort staden till en spännande svensk matdestination”.

– Jag tror att hemligheten är att vi samarbetar. Hos oss är det ingen som bara tänker på jaget. Och vi representerar 43 000 personer, sade kocken Lisa Lemke i sitt tacktal.

Med sig på scenen hade hon bland annat Kristjan Fannar, som till vardags är destinationsutvecklare på Falkenbergs kommunala destinationsbolag.

Och Lisa Lemke passade också på att understryka i sitt tacktal att priset byggde på ett gott samarbete mellan stadens entreprenörer och den hjälpsamma kommunala organisationen.

För övriga nominerade hallänningar gick det sämre. Hyltekrogen Stedsans in the woods var nominerad både i kategorin ”årets terroir” och ”årets banbrytare”, men kammade noll.

Falkenbergskrogen Köket Falkenberg var nominerad i kategorin ”årets stjärnskott”, men fick se sig slagen av av Stockholmsrestaurangen Rutabaga.

Vinnare i kategorin ”årets bästa restaurang” blev Frantzén i Stockholm, som ju för övrigt också nyligen tilldelades tre stjärnor i Guide Michelin.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här