Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maskerade tjuvar stal dyra elcyklar

En cykelbutik i Falkenberg har blivit utsatt för inbrott och stöld.

Det var under lördagseftermiddagen som en polispatrull beordrades till Cykelmagneten med anledning av ett pågående inbrott.

Genom ledningscentralen fick polisen veta att det handlar om tre maskerade personer med luvor som infinner sig i butiken. Personerna ska ha burit ut cyklar från platsen.

– När polisen kommer fram finns inga gärningsmän eller fordon kvar på platsen, säger Anders Persson, stationsbefäl i Falkenberg.

”Känns olustigt”

Johan Svensson, som är ägare av butiken tillsammans med Per-Ola Lindén, uppger att minst sex elcyklar har stulits.

— Det är troligen fler cyklar som försvunnit. Polisens tekniker har varit här under morgonen, så vi har inte varit på plats så länge här ännu, säger han.

Elcyklarna som försvunnit är värda 40 000 kronor styck eller mer, vilket ger ett stöldgodsvärde på närmare en kvarts miljon kronor totalt.

— Det känns olustigt, såklart. Det är första gången vi drabbas på det här viset och känns lite utstuderat, säger Johan Svensson och fortsätter:

— Så fort vi är klara med en sammanställning av cyklarna som är borta så kommer vi lämna över den till polisen. Vi hoppas att man håller ögonen öppna om cyklarna skulle komma ut till försäljning på alternativa sätt.

Händelsen är anmäld som grov stöld.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här