Marie Johansson tog hem segern i Funkisfestivalen i Falkenberg

I coronatider blev Funkisfestivalen Falkenberg i år en livesändning på Youtube. Men det har mindre betydelse - en glad Marie Johansson charmade juryn med sin ”Kärlekslåt” och tog hem förstaplatsen.

ANNONS
|

När Funkisfestivalen Falkenberg för tredje året i rad gick av stapeln var det en egenskriven låt som föll juryn mest i smaken. Det blev till slut Marie Johansson med sången ”Kärlekslåt”, som var tillägnad hennes pojkvän, som tog hem segern.

– Det gick jättebra och jag var lugn på scen. Låten handlar om kärlek, säger hon.

Funkisfestivalen är en sångtävling som arrangeras över hela Sverige för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. I den lokala tävlingen i Falkenberg deltog i år nio musikaliska talanger. Festivalen, som arrangerades på Falkhallens Blackbox, sändes live på Youtube eftersom coronapandemin satte stopp för att ta in publik. Efter att samtliga bidrag hade framförts presenterades vinnaren av Märtha Pastorek Gripson, kulturskolans chef och kvällens juryordförande, med följande ord:

ANNONS

"Det är ett bidrag med mycket känslor och vi tycker att artisten har framfört bidraget med enorm inlevelse och jättefint engagemang. Det växte - hela kroppsspråket bidrog till att det blev ett fantastiskt nummer”.

För vinnaren Marie Johansson, vars främsta intresse är hårdrock och fotboll (specifikt Falkenbergs FF) var det tredje gången hon deltog i Funkisfestivalen.

Vad är det som är så roligt med att stå på scen?

– Man får kämpa, det är roligt och så är det kul att dansa till musiken.

Hur var kvällen?

– Jättebra. Det var jättebra låtar som var med.

Hur ska du fira vinsten?

– Det är en bra fråga. Jag ska nog fira med släkten. Men först måste coronan gå över.

LÄS MER:Björn nöjd med sin insats och halländsk vinst

ANNONS