Varbergs tingsrätt.
Varbergs tingsrätt. Bild: Annika Karlbom

Mannen slog och hällde varmt kaffe över sin sambo

I över ett års tid misshandlade mannen sin sambo både fysiskt och psykiskt. Han hällde varmt kaffe över henne, spottade henne i ansiktet och drog sönder hennes kläder. Nu döms han till fängelse.

ANNONS
|

Totalt handlar det om fem tillfällen under ett drygt år, från februari 2019 till april 2020, som mannen i 30-årsåldern gjort sig skyldig till brott.

Kvinnan berättar om gräl och bråk som spårat ur i deras bostad i Falkenberg. Den 7 mars 2019 hällde mannen varmt kaffe över kvinnan när hon låg ner i köket, han hällde även en halv dunk saft över henne och spottade henne i ansiktet.

Han ska också ha hällt kattsand över hennes smink.

Vid ett annat tillfälle hällde han välling i hennes hår och gav henne två lavetter i ansiktet. Ett annat bråk slutade med att han slog henne fem gånger, en gång i bakhuvudet så att hon ramlade och tappade andan. Hon låste till slut in sig hos barnen.

ANNONS

Den 4 april anlände polisen till deras bostad efter ett bråk som urartat med kastat vinglas och en förstörd tv. Kvinnan berättar i förhör att hon har blivit ledsen och tappat självförtroendet. Att hon också blivit tillbakadragen, deprimerad och haft ångest.

Mannen nekar till anklagelserna och erkänner enbart två örfilar vid ett av deras bråk.

Men tingsrätten finner inget som tyder på att kvinnan skulle ha hittat på händelserna. Det är därför hennes berättelse som ska läggas till grund för tingsrättens bedömning.

Då det handlar om våld i nära relation och i närvaro av barn döms mannen till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning. Han ska också betala 58 200 kronor i skadestånd till kvinnan. Utöver brottet döms han också för ringa narkotikabrott och dopningsbrott.

ANNONS