En man ska ha blivit pistolhotad i sitt hem i Älvsered i december.
En man ska ha blivit pistolhotad i sitt hem i Älvsered i december. Bild: Edit Camilla Svensson

Man utsatt för pistolhot och misshandel i sitt hem

En man i Älvsered ska ha fått påhälsning i sitt hem sent en kväll i december. Sex personer uppges ha misshandlat och pistolhotat mannen och två andra i bostaden.

ANNONS
|

Den 16 december vid 23.30-tiden ska sex personer tagit sig in i en bostad i Älvsered. Enligt polisanmälan ska en man i 35-årsåldern blivit utsatt för brott. Han uppges ha blivit pistolhotad och även utsatt för misshandel med något tillhygge.

Ytterligare två personer befann sig i bostaden och när de försökte avstyra bråket ska även de ha blivit misshandlade.

Efter den brutala attacken hann de misstänkta gärningsmännen lämna Älvsered innan polisen dök upp.

Men med hjälp av registreringsnumret på en av de två flyktbilarna kunde polisen stoppa dem. En av bilarna i Jönköping och den andra i Gränna.

De misstänkta personerna är hemmahörande i Stockholm och Jönköping och är mellan 22 och 36 år.

ANNONS

Av de sex personerna som misstänks vara inblandade i gärningen sitter nu fem i häktet. De misstänks för grov misshandel och grovt olaga hot.

– De lämnar olika berättelser vad de gjort på plats och någon säger att han inte varit där. Samtliga förnekar brott, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på avdelningen grova brott, som håller i utredningen.

Han vill inte gå in på vilka relationer målsägande och gärningsmännen har sedan tidigare och vad motivet bakom brottet är.

Personerna som blev utsatta för våldet ska ha klarat sig utan värre skador.

– De var inte så allvarliga men han blev ordentligt uppskrämd, säger Lars-Gunnar Perlinger som har förhoppningar om att utredningen ska vara färdig innan februari månad.

ANNONS