Man ställs inför rätta för verktygsstölder

Mannen greps utmed en landsväg efter ett stöldförsök i Ljungby. Under utredningens gång kunde polisen även koppla honom till flera stölder i Varberg och Ullared. Nu åtalas han.

ANNONS
|

På kvällen den 14 november slog en man boende i Ljungby larm om att en någon hade försökt bryta sig in i hans förråd. En patrull åkte ut och när de kom fram fick de se en övervakningsfilm från händelsen som enligt polisen tydligt visade vem gärningsmannen var.

En stund senare fick en annan polispatrull möte av en skåpbil utmed landsväg 705. I bilen fanns en man vars signalement ska ha stämt väldigt väl överens med gärningsmannens. Vid en kontroll av bilen hittades en rad verktyg, motorsågar, och verktygslådor. Mannen greps på plats misstänkt för försök till stöld och häleri. Lite senare framkom uppgifter om att mannen sedan tidigare var dömd för flera stölder och grov stöld i Norge.

ANNONS

LÄS MER:Grov brottsling greps i Falkenberg

Dagen efter gripandet åkte polisen ut till en stuga som mannen hyrde tillsammans med sin flickvän. Utanför stugan påträffades två cyklar som visade sig vara stulna.

Mannen åtalas nu för försök till stöld i Ljungby, häleri och sju förrådsstölder i Ullared och Varberg som ska ha inträffat mellan den 7 och 14 november.

Mannen har förnekat brott. I bevisningen mot honom finns bland annat övervakningsbilder från inbrottsförsöket och förhör med flera målsäganden och poliser som har varit delaktiga i utredningen.

ANNONS