Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Man skjuten i Falkenberg

En man ska ha blivit skjuten i Falkenberg under tisdagseftermiddagen.

– En man har skottskadats i Falkenberg och det pågår en insats, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson, vid strax efter klockan fyra.

Den skadade ska enligt polisens uppgifter vara en man i 25-årsåldern som troligtvis har blivit skjuten i låret. Han fördes med ambulans till sjukhus men hur allvarliga skador han fått är oklart.

Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen på en motorcykel.

Det första samtalet om händelsen kom till polisen vid halv fyratiden på eftermiddagen. Polisen har tagit hjälp av polishelikopter för att söka i området.

Omständigheterna kring själva skottlossningen är ännu inte kända, enligt polisen. Händelsen ska ha skett i närheten av en restaurang. Polisen har spärrat av området runt den misstänkta brottsplatsen som uppges vara Plantervägen/Rådmansgatan.

En förundersökning har inletts med rubricering försök till mord. Polisen håller förhör med vittnen som befunnit sig på platsen och två personer har tagits in till förhör. Polisen har haft ett tiotal patruller på platsen som bland annat genomfört sök med hundar och knackat dörr för att få in eventuella vittnesuppgifter.

Det har även genomförts en husrannsakan.

Vid strax före klockan sex meddelar polisen att de har kunnat hålla förhör med den skadade.

– Vi har hört den skadade kort på sjukhus. I övrigt kan jag inte säga mycket mer än att förundersökningen fortskrider, säger polisens presstalesperson, Stefan Gustafsson.

Har ni kunnat gripa någon misstänkt?

– Nej, i nuläget har jag inget att säga om det utan vi får avvakta för att se vad som sägs i förhör.