Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Man rånades med baseballträ

Man blev slagen i ansiktet med ett baseballträ under natten mot tisdagen.

Det var vid 01.55 natten mellan måndag och tisdag som en polispatrull kallades till Lindvägen i Falkenberg, där en kvinna larmat om att tre män hoppat fram framför henne när hon cyklade. Hon uppfattade att en av dem hade något i handen, men lyckades cykla förbi och ifrån männen och ringa polisen.

Samtidigt upptäcktes att en man rånats på liknande sätt en bit därifrån. Han cyklade när någon hoppade ut framför honom och gav honom ett slag med ett baseballträ i ansiktet under rånet, och fick uppsöka sjukhus med en ögonskada och skrapsår på ena armen. Det är dock okänt hur allvarliga skadorna är. Två andra personer dök också upp och tvingade av mannen sin mobiltelefon, men de sedan ha gett tillbaka den då de tyckte att den var i för dåligt skick.

I närheten av rånplatsen upptäckte polisen därefter tre män mellan 18 och 20 år, som kontrollerades eftersom de rört sig i området. Enligt polisens Krimjour är en av dem misstänkt för rånet. Man ska höra de båda målsägande under tisdagen.

På söndagskvällen, mellan 22.15 och 22.45 rånades en tonårskille på ett liknande sätt vid Skrea camping. Pojken och hans kompis var ute och spelade Pokemon Go, när någon tacklade till honom så han föll och tog hans mobiltelefon. Enligt polisen finns i det fallet ingen misstänkt, men det kan möjligen finnas ett samband med nattens rån då tillvägagångssätten liknar varandra.