Man misstänkt för att ha anlagt villabrand i Älvsered

I slutet av augusti totalförstördes en villa i Älvsered efter en omfattande brand. På måndagen häktades en man i 30-årsåldern misstänkt för grov mordbrand.

ANNONS
|

Det var den 28 augusti i år som räddningstjänsten larmades till en adress i Älvsered. En villa stod i lågor och tidigt stod det klart att byggnaden inte skulle gå att rädda.

Två personer som befann sig i villan tog sig ut och klarade sig utan skador. Samma dag sa polisen att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats.

”Det kan handla om att man har glömt ett levande ljus eller något liknande. Men vad som har hänt i just det här fallet vet jag inte”, sa polisens presstalesperson till tidningen samma dag som branden inträffat.

Men polisens tekniska utredning verkar ha kommit fram till en helt annan slutsats. För på måndagen häktades en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Kungsbacka, misstänkt för grov mordbrand.

ANNONS

– Det framgår av häktningsframställan att den punkten gäller ett bostadshus i Älvsered som brunnit ner, säger åklagare Ann-Christin Claesson.

Vad finns det för koppling mellan den här mannen och huset i Älvsered?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Och vad har man hittat som lett fram till den här misstänkte mannen?

– Jag kan inte uttala mig om det heller.

Utöver den grova mordbranden är mannen även häktad misstänkt för olaga hot, skadegörelse och misshandel för en händelse som inträffade i Mölnlycke. Han är även misstänkt för grov skadegörelse i Skällinge.

– Händelsen i Skällinge avser bilar som har brunnit. Han häktades för samtliga av de brott som han begärdes häktad för, säger Ann-Christin Claesson.

Och hur ställer han sig till anklagelserna?

– Han förnekar brott.

LÄS MER:Villa i Älvsered totalförstörd i brand

ANNONS