Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Man i 25-årsåldern död efter bråket på Tullbron

Den man som stickskadades vid Tullbron under onsdagskvällen har avlidit. Polisen har gripit en man i 30-årsåldern som nu sitter anhållen skäligen misstänkt för mord. Mordet kan skapa hämndaktioner.

Det var under onsdagskvällen som ett större bråk uppstod vid Tullbron och en man i 25-årsåldern anträffades knivskadad. Bråket ska ha skett på Doktorspromenaden nedanför Olympia garden. Mannen fördes till sjukhus, men avled till följd av sina skador senare på kvällen. Mannens familj är underrättade, enligt Peter Erlandsen, kommissarie på utredningsjouren i Halland.

Mannen är sedan några år tillbaka bosatt i Falkenberg.

Ärendet har omrubricerats från försök till mord till mord. En person i 30-årsåldern greps av polis och anhölls senare av åklagare, skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

— Vi startade en polisiär insats och i samband med det får vi fram uppgifter om vem som kan misstänkas. Vi gör husrannsakan och håller förhör. Vi har en man som är skäligen misstänkt och nu anhållen, säger Peter Erlandsen.

Mannen greps utan någon dramatik i en bostad i Falkenberg.

De båda männen har koppling till Falkenberg. Det säger Christer Bartholdsson, polisområdeschef i Falkenberg.

– Vi vet vilka de är men inte i jättestor utsträckning. De är folkbokförda i Falkenberg men har inte alltid varit boende här, säger han.

Känner ni till bakgrunden till varför de drabbade samman?

– Det är alldeles för tidigt att säga. Det jag kan säga är att det är två relativt unga män som träffas och sedan har något hänt mellan dem som gjort att den enda väljer att attackera den andre så illa att han senare avlider på sjukhus.

– Det här är två individer där det finns något dem emellan. Jag ser alltså ingen fara för allmänheten. Hade en hundägare kommit och gått där så hade den inte blivit knivskuren, säger Christer Bartholdsson.

Finns det fler misstänkta personer?

– Vi vet inte exakt hur många inblandade det var, vi är lite försiktiga där.

Under torsdagsförmiddagen träffades lokala befäl, utredare och spaningspersonal för att bilda sig en uppfattning över läget. Polisens avdelning grova brott är även inkopplade. Mordet kan skapa hämndattacker.

– När allvarliga brott inträffar så jobbar vi med tre olika spår. Utredning, trygghetsskapande arbete och att förhindra att det ska eskalera. Det är klart att någon är förbannad när någon bragt någon om livet. Vi ska nu skaffa en korrekt lägesbild för att bedöma vad vi ska göra framöver, säger Christer Bartholdsson.

Enligt polisens presstalesperson, Hans-Jörgen Ostler, har polisen genomfört en teknisk undersökning av Tullbron och förundersökningen fortskrider.

– Polisen har gjort flera beslag. Exakt vad det består av är inget vi vill gå ut med i media i nuläget, säger han.

Det är oklart vad det var för vapen som användes vid mordet.

– Det vet jag faktiskt inte, säger Christer Bartholdsson.

Åklagare i fallet är Sofia Corin:

– Jag kommer inte ge några kommentarer alls i nuläget, säger hon.

Avspärrningen på Tullbron ska ha plockats bort tidigt på torsdagsmorgonen. Nya förhör kommer hållas med den misstänkte som fått advokat Jan Ahlström som försvarare.

Vet du mer? Tipsa oss här.

LÄS MER: Polisinsats efter mordförsök på Tullbron i Falkenberg

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här