Man hittad död i centrala Falkenberg

En man hittades död i sin lägenhet i centrala Falkenberg på fredagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.
– Det går inte utesluta brott, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS
|

Vid 17.30 på fredagskvällen fick polisen samtal från anhöriga till en man i 50-årsåldern. Mannen hade varit saknad en tid.

En polispatrull åkte hem till mannens lägenhet i centrala Falkenberg.

– När de kommer in där anträffar de en avliden man. Det är oklara omständigheter kring det här dödsfallet och därför har vi inlett en förundersökning gällande mord, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen Väst.

Vad är det som gör att ni misstänker mord?

– Jag kan inte gå in på några detaljer. Det jag kan säga är att det går inte utesluta brott. Då måste vi inleda på något och då får vi inleda på mord, säger han.

ANNONS

Peter Telemo, jourhavande förundersökningsledare på krimjouren i Halland, blev under kvällen tillfrågad av en så kallad granskare om han hade någon resurs tillgänglig som kan titta vidare på ärendet.

– Och det hade jag, men de hoppar över mig i ledet i nuläget så tyvärr kan jag inte svara på vilka åtgärder som görs, svarar han på frågan om hur krimjouren kommer att arbeta vidare med fallet under natten.

– Men de kommer ju att avrapportera till mig så småningom och då kommer jag att veta mer.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av bostaden under fredagskvällen. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen. Anhöriga är underrättade.

Under lördagsmorgonen var polisens tekniska undersökning på platsen slutförd. Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson var dock fortsatt förtegen om ärendet.

– Vi är fortfarande i ett läge där vi inte vet hur mannen har avlidit och jag tror inte att vi kommer få några besked under helgen. Resultatet av den tekniska undersökningen ska analyseras först och rättsläkaren ska undersöka kroppen för att försöka fastslå dödsorsak, säger han.

ANNONS