Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett större polispådrag inleddes efter att kvinna i 80-årsåldern blivit stucken med ett vasst föremål i Falkenberg på lördagseftermiddagen. Bild: Annika Karlbom
Ett större polispådrag inleddes efter att kvinna i 80-årsåldern blivit stucken med ett vasst föremål i Falkenberg på lördagseftermiddagen. Bild: Annika Karlbom

Man gripen misstänkt för mordförsöket i Falkenberg

En man i 50-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för försök till mord på en kvinna i Falkenberg i lördags. Mannen förnekar all inblandning i brottet och att han skulle ha befunnit sig i Falkenberg vid den aktuella tidpunkten.

En kvinna i 80-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga stickskador efter en attack vid Smedjeholm i Falkenberg i lördags. Vid 21-tiden på söndagen grep polisen en man i 50-årsåldern i en bostad i Halland. Mannen anhölls av åklagare skäligen misstänkt för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

– Det jag kan säga är att han greps inomhus och att det ska ha gått lugnt till vid gripandet. Han har blivit anhållen, skäligen misstänkt för försök till mord, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson för region väst.

Marie Nilvé är utredare vid polisens krimjour. Hon uppger under måndagseftermiddagen att man fortsätter utreda mannens förehavanden under helgen och att de även jobbar parallellt med att säkra ytterligare spår.

– Vi lägger stora resurser och säkrar spår om det skulle finnas en alternativ gärningsman, säger hon.

Mannen själv nekar till all inblandning i brottet och att han skulle ha befunnit sig på platsen vid den aktuella tidpunkten, vilket SVT Halland var först med att rapportera. Irene Lind är mannens advokat.

– Vi har haft ett första förhör nu under måndagseftermiddagen och han nekar helt till alla anklagelser som riktas mot honom. Offret är för honom helt okänd och han uppger att han inte befunnit sig i Falkenberg vid tidpunkten för brottet.

Beslut om häktning senast onsdag

Enligt Andreas Bergman, åklagare vid åklagarmyndigheten i Halmstad, kan de i nuläget inte säga något om bevisningen.

– Jag kan inte säga mer än att det finns en person som är skäligen misstänkt för försök till mord och det är den lägre misstankegraden. Hade det varit med sannolika skäl så hade det funnits mer bevisning.

– Det pågår en förundersökning nu och åtgärder görs för att få klarheter kring vad som hände i lördags helt enkelt.

– Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med den här händelsen, säger Andreas Bergman.

Senast på onsdag klockan 12 behöver åklagaren ta ställning till eventuell häktning.

Läs mer: Äldre kvinna stucken med vasst föremål

Läs mer: Stort polispådrag efter misstänkt mordförsök

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här