Man frikänd från grov våldtäkt vid Varbergs tingsrätt.
Enligt tingsrätten är den berättelse som kvinnan har uppgett inte mer trovärdig än den som mannen har lämnat. Bild: Annika Karlbom

Man frikänns från grov våldtäkt

Kvinnan och mannen lämnade två trovärdiga berättelser om händelsen. Tingsrätten valde att gå på mannens version.

ANNONS
|

De sexuella handlingarna inträffade i april i år på en adress i Falkenbergs kommun.

Kvinnan menar att sexet ska ha skett under tvång, där mannen ska ha varit hotfull och både slagit henne samt tagit strypgrepp vid flera tillfällen.

Mannen å andra sidan erkänner samlaget, men förnekar att han gjort sig skyldig till grov våldtäkt. Han menar att det ska ha skett på kvinnans initiativ. Slagen och strypgreppen ska även de ha varit enligt hennes instruktioner.

Enligt tingsrätten är den berättelse som kvinnan har uppgett inte mer trovärdig än den som mannen har lämnat. Hon ska ha haft svårt att redovisa detaljer samt redogöra i vilken ordning det har skett.

ANNONS

Det går därför inte att säga att hennes berättelse framstår som helt igenom självupplevt och logiskt”, skriver tingsrätten i domen.

Då övrig muntlig bevisning inte direkt stärker kvinnans uppgifter och då både det mannen och kvinnan har uppgett anses trovärdigt, väljer tingsrätten att fria mannen från våldtäkt.

Mannen har även åtalats för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott, för vilka han döms till skyddstillsyn.

ANNONS