Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Man försvunnen i veckor – vädjar till allmänheten

På morgonen den 1 maj lämnade en man sin familj för att bege sig till jobbet i Älvsered. Sedan dess är han spårlöst försvunnen. Polisen misstänker nu att ett brott ligger bakom. – Vi har inlett en förundersökning gällande människorov då det finns omständigheter som ger oss misstankar om att han har blivit bortförd, säger Peter Larsson, förundersökningsledare i ärendet.

Anhöriga anmälde mannen som försvunnen redan dagen efter, den 2 maj. Först när mannens bil, en silverfärgad Ford Mondeo, återfanns i vid Gekås hotell Ullared den 7 maj växlade polisen upp utredningen.

– Vi misstänker nu att han har utsatts för någon form av brott. Vi är 10-15 poliser som har jobbat med detta nu i ett par-tre veckor. Rubriceringen är människorov, säger Lars-Gunnar Perlinger, polisinspektör för grova brott vid Hallandspolisen.

Polisen hoppas nu på allmänhetens hjälp med tips och iakttagelser. Mannen, som är i 40-årsåldern, driver ett företag i Älvsered men bor på en annan ort.

– Vad jag förstår så har man tyckt sig ha haft goda grunder att tro att mannen har avvikit frivilligt. Men nu har nya uppgifter gjort att vi inte längre tror det, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Varför har misstankarna om brott stärkts med tiden?

– Exakt varför vill jag inte gå in på. Men först och främst så har vi svårt att tro att han har velat lämna sin familj. Nu jobbar vi utifrån den modellen och bedömer att vi måste gå ut med det här, säger Lars-Gunnar Perlinger.

"Finns misstankar om att han skadats"

Peter Larsson, åklagare i ärendet, berättar att han i nuläget inte kan gå in på några detaljer gällande utredningen.

– Vi har inlett en förundersökning gällande människorov då det finns omständigheter som ger oss misstankar om att han har blivit bortförd, säger Peter Larsson.

Kan han ha utsatts för brott?

– Ja, det finns misstankar om att han ska ha skadats, men jag kan inte gå in på några detaljer i det utredningsarbetet som hittills har gjorts.

Har det gjorts några fynd i den påträffade bilen?

– Det är ingenting jag kan kommentera i nuläget.

Iakttagelser som gjorts i Älvsered vid tiden för försvinnandet, eller eventuella uppgifter om hur bilen hamnade utanför Gekås hotell, är av särskilt intresse för polisens utredare. Bilen stod parkerad på parkeringsplatsen mellan hotellet och butikskedjan Netonnet. När eller hur bilen parkerades där vet inte polisen i dagsläget.

– Varje åtgärd som vidtas gör vi med stor försiktighet. Nu har det gått så pass lång tid att alla iaktagelser är intressanta för oss, säger Peter Larsson.

Utredningen leds av internationella åklagarkammaren i Göteborg som arbetar nära grova brott i Halland.

Ingen person har i nuläget delgivits misstanke.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här