Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sara-Lena Bjälkö vid fullmäktigemötet i Falkenberg i somras efter beskjutningen mot SD-politikerns buss. Bild: Lena Lyxell
Sara-Lena Bjälkö vid fullmäktigemötet i Falkenberg i somras efter beskjutningen mot SD-politikerns buss. Bild: Lena Lyxell

Man åtalas för olaga hot efter busskjutning

I somras besköts den buss som Falkenbergspolitikern Sara-Lena Bjälkö (SD) färdades i på en väg i Skaraborgs kommun. Nu åtalas en man i 25-års åldern för olaga hot.

Det var när Bjälkö, tillsammans med sin man, i somras var på väg till en dragracingtävling som det hela inträffade. På en väg i Skaraborgs kommun blev bussen de åkte i omkörd av en personbil och därefter avlossades ett antal skott mot bussen.

Nu rapporterar GT att det rörde sig om tre skott från en tårgaspistol och den misstänkte mannen har i förhör uppgett att det rört sig om en fyllegrej.

"Jag hade ju ingen aning om att det skulle bli så allvarligt, jag visste ju inte vilka som satt i bussen eller att de skulle känna sig hotade" har den misstänkte mannen uppgett i förhör rapporterar tidningen.

Rubriceringen för brottet har nu ändrats från grovt olaga hot till olaga hot och åklagare Lars-Göran Wennerholm säger till GT:

"Att mannen använde en tårgaspistol och inget allvarligare vapen gör det hela mindre dramatiskt och därför åtalas han enbart för olaga hot i stället för grovt olaga hot".

Läs mer: Bjälkö chockad efter beskjutningen

En anhållen efter skjutningen mot Bjälkö

Inget politiskt motiv bakom busskjutning

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här