Maj-Britt och Annika badar i havet varje dag

Regn, blåst och en lufttemperatur på runt tio grader. Inga bekymmer för Maj-Britt Cronqvist och Annika Backman - de hoppar i och badar i havet.

ANNONS
LocationFalkenberg||

– Folk brukar tycka vi är galna och skruvarna har nog lossnat, säger Maj-Britt Cronqvist, 75 år.

Vid Mors dag i år kom hon på idén om att bada och frågade den relativt nyfunna vännen Annika Backman, snart 70 år, om hon ville följa med. Sedan dess har de badat i stort sett varje dag. Cirka tio dagar fick de ha uppehåll när Maj-Britt hade ramlat och krossat axeln vid en promenad på slingan.

Blev goda grannar

Vänskapen började när Maj-Britt var och kollade lägenheten i Falkenberg där hon nu flyttat in. Det var i september förra året och Annika bodde i grannlägenheten dit hon bjöd in Maj-Britt.

ANNONS

Att vinterbada är det ingen av dem som gjort tidigare i livet. När de nu tänker tillbaka på baden i maj tycker de att de då var fega.

– Då doppade vi oss bara en gång, nu gör vi det tre-fyra gånger, säger Annika.

De tar bilen till stranden vid Skomakarehamn och går sedan badklädda ner och doppar sig i havet. Nu ligger vattentemperaturen på cirka sex grader. Därefter åker de hem och duschar.

– Det var en utmaning först, därefter blev det ett gift och nu är det en aha-upplevelse. Vi kan inte vara utan det, säger Maj-Britt.

– Man mår så gott efteråt, stämmer Annika in.

Det har kommit på att om de smörjer in sig med barnolja klarar huden kylan lite bättre.

Hur länge ska ni hålla på?

– Vi får se, vi tar en dag i sänder.

ANNONS