Maibritt nobbar Falkenbergs strandbad efter sexchocken

Var går gränsen för hur intim man kan vara med sin partner i bubbelpoolen eller på spa?
Maibritt Jersbys kväll på Strandbaden slutade med en för henne oönskad uppvisning i offentlig sexuell närhet.
– Jag kommer aldrig mer åka dit. Det var fruktansvärt äckligt, säger hon.

ANNONS
|

Halmstadbon Maibritt Jersby har vid tidigare besök på Strandbaden uppskattat lugnet på spaavdelningen. Det fick henne och en väninna att boka in ett kvällsspa, en lördag i slutet av mars. Under den första timmen var allt frid och fröjd innan omgivningen förändrades ordentligt.

– Det var så många par som låg och grovhånglade. Jag är inte blyg av mig, jag är dansk. Och det är helt okej om folk pussas men man behöver inte se allt vad de har i munnen. Vi visste inte var vi skulle kolla, säger Maibritt och fortsätter:

– I bubbelpoolen var det det en tjej som hade handen i byxorna på sin kille. Jag har inte lust att bada i något som kommer ut från en kille. Vi och ett äldre par gick till den stora utepoolen istället.

ANNONS
Maibritt Jersby lämnade Strandbaden i förtid då hon och hennes väninna upplevde att många personer var alldeles för intima på spaavdelningen.
Maibritt Jersby lämnade Strandbaden i förtid då hon och hennes väninna upplevde att många personer var alldeles för intima på spaavdelningen. Bild: Arkivbild

Det gick så pass långt att de lämnade spat i förtid. Maibritt mejlade efteråt Strandbaden och berättade om sin upplevelse från besöket. Hon fick till svar att ”så ska det inte vara” och bjöds på ett nytt spabesök.

Fick se annat par nästan ha sex

En dryg månad senare åkte Maibritt tillbaka. Återigen kännetecknades besökets inledning av lugn och harmoni för att följas av ett liknande scenario som under det förra besöket.

– Inne vid den avlånga poolen är det ett par som ligger på en säng och jag lovar att det var väldigt nära att de hade sex. Tio minuter senare gick paret ut till bubbelpoolen och fortsatte. Det var fruktansvärt.

– Om man ska ha sex kan man gå upp på rummet. Jag tycker det är okej att man gillar varandra, men man behöver inte göra så mycket bland folk.

Maibritt och hennes väninna fick återigen nog, gick till receptionen och sa till personalen som svarade ”att de inte kunde vara överallt”.

Enligt Emil Lindmark, vd på Strandbaden, är det inget återkommande problem att gäster är för intima på deras spa. Det har dock varit gånger då personalen fått säga till besökare att gå upp på rummet.
Enligt Emil Lindmark, vd på Strandbaden, är det inget återkommande problem att gäster är för intima på deras spa. Det har dock varit gånger då personalen fått säga till besökare att gå upp på rummet. Bild: Håkan Johansson

Vd:n: ”Inte acceptabelt”

Emil Lindmark, vd för Falkenbergs strandbad, känner inte igen händelsen, men beklagar det inträffade.

– Oj, det låter ju inte alls bra. Det var väldigt olyckligt om gästen upplevde det även andra gången.

Har ni någon gång fått gripa in och säga till gäster för att de varit för närgångna?

ANNONS

– Ja, det har hänt att personal har sagt åt gäster att gå upp på rummet då de varit för intima. Vi har som rutin att vi ingriper om saker sker som inte passar sig i och runt poolerna. Vårt spa ska vara för alla gäster. Man ska inte vara intim på det sättet. Det är inte acceptabelt, säger han och fortsätter:

– Det är inget återkommande problem som vi har. Jag har tittat historiskt för hela året, samlat ihop feedback och ser inga andra incidenter.

Kan det vara så att folk inte är så benägna att framföra klagomål?

– Vi skickar ut enkäter till alla gäster och uppskattar positiv feedback och saker vi kan göra bättre. Det svaret som gästen nämnde från sitt andra besök blev jag lite förvånad över. Jag känner inte igen det i hur vi skulle bemöta det utifrån ett serviceperspektiv. Personalen rör sig över hela spaanläggningen.

Bild: Valentina Lezhneva

För Maibritt Jersby kommer det inte bli några fler besök.

– Jag älskar Strandbaden, men det var inte samma ställe som jag varit på så många andra gånger. Nu kommer jag aldrig mer åka dit, säger hon.

LÄS MER:Ästad vingård okej med hångel – Asia spa säger nej

ANNONS