Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mötesplats Mölles styrelse gillar inte att S-styret ställer sig bakom besparingar på kommunens träffpunkter. Från vänster; Eva Johansson, Kerstin Zander, Marianne Andersson, Gertrud Lindberg och Stig Magnusson.  Bild: Fredrik Wirbing
Mötesplats Mölles styrelse gillar inte att S-styret ställer sig bakom besparingar på kommunens träffpunkter. Från vänster; Eva Johansson, Kerstin Zander, Marianne Andersson, Gertrud Lindberg och Stig Magnusson. Bild: Fredrik Wirbing

Mötesplats Mölle besvikna över S-styrets sparförslag

Mötesplats Mölles ordförande Kerstin Zander skräder inte orden efter beskedet om sparförslaget mot den populära träffpunkten.
– Jag är ledsen, förbannad och besviken, säger hon.

Besparingsförslaget som ligger på bordet under socialnämndens möte på tisdag innehåller bland annat nedskärningar med fem årsarbetare på kommunens träffpunkter och Mötesplats Mölle.

– Jag tycker det är fruktansvärt att föreningen och personalen ska behöva få informationen via tidningen, säger Kerstin Zander.

Anställd personal på Mölle

Hon berättar att det på Mötesplats Mölle finns anställd personal, café, lunchservering och en massa olika aktiviteter som stickgrupper, data, foto och underhållning.

– Det rör sig väldigt många människor i det här huset varje dag. Nu följer vi regelverket i och med corona och då är det färre människor än vanligt i lokalen.

Kerstin Zander berättar att hon förra hösten var på ett möte med Johan Klingborg, socialchef, och Daniel Johansson, verksamhetschef på socialförvaltningen.

– De sa att någonting kommer hända och att det kan bli en omorganisation. Då sa vi att föreningen ville vara med så att vi vet vad som händer. Men vi har inte hört ett ljud.

– Så vi känner oss överkörda. Jag tycker de behandlar personalen på Mölle på ett dåligt sätt. Personalen här, fem anställda, sköter verksamheten och organisationen är otroligt bra, säger Kerstin Zander.

Hon är rädd för att socialförvaltningen nu vill att ideella krafter ska sköta kommunens träffpunkter.

– Någon på förvaltningen har ju kollat hur det fungerar med träffpunkter i Göteborg och i Halmstad. Men deras verksamheter är inte alls uppbyggd som Mölles. Här är det helt annat med fler människor och mer aktiviteter. I föreningen är vi tusen medlemmar.

Aktiv inom socialdemokraterna

Kerstin Zander är socialdemokrat och har varit aktiv i politiken under 40 år. För henne är det extra känsligt att det är hennes egna partikamrater som är på väg att klubba igenom besparingen på träffpunkterna.

– Någon i S-styret, med tanke på min roll på Mötesplats Mölle, borde ha kontaktat mig och berättat att såhär ligger det till, säger hon.

Socialchef Johan Klingborg berättar att de finns tankar och idéer på hur kommunens träffpunkter kan bli ännu bättre trots den här föreslagna besparingen. Om de tankarna blir konkreta återstår att se efter socialnämndens nästa möte.

LÄS MER: S-styret drar ner på Mötesplats Mölle

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här