Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Möt oss på torget de kommande dagarna!

Krönika från Cecilia Frisk, redaktionschef på Hallands Nyheter.

När kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i måndags mottog den statliga medieutredningens förslag till ett nytt mediestöd betonade ministern vikten av att det finns både journalister och poliser i våra kommuner. Hon tog sin egen barndomsort Värnamo som exempel, men hade lika gärna kunna nämna Falkenberg och Varberg.

– Den lokala journalistiken är navet i vår demokrati, sa Bah Kuhnke.
Hallands Nyheter spelar en viktig roll för bevakningen av lokala händelser, för debatten om den lokala samhällsutvecklingen och för att granska makthavare och beslutsfattare i Falkenberg och Varberg.

Läs också: Staden i centrum: Så gick det sedan

Den särskilda medieutredaren Anette Novak berättade samtidigt om det nya mediestödet och om oron för det informationsunderskott som en växande grupp medborgare upplever där de märker förändringar i samhället som de inte har fått information om. En kommun hade till och med höjt skatten utan att det rapporterats om detta i lokal media.
Hallands Nyheter har idag en stark och viktig roll för att alla i Falkenberg ochVarberg ska känna sig både informerade, upplysta och roade.HN har helt enkelt en viktig demokratisk roll här i lokalsamhället.

HN har därför det senaste året satsat ytterligare på att bevaka frågor som engagerar Falkenbergsbor och Varbergsbor och den växande grupp som är intresserad av nyheter om vår region. Vi har lyft fram i papperstidningen både läsarnas insändare (Ordet är fritt) och ledarredaktionens åsikter, eftersom vi vet att dessa texter engagerar många läsare.
Vi har också satsat extra resurser på att redigera våra tidningssidor intressantare och mer lättöverskådliga. Tillsammans har detta gett resultat!

Lästiden av papperstidningen har ökat rejält sedan hösten 2015 och via läsares positiva mejl och samtal om innehållet vet jag också att våra satsningar slagit väl ut.
Med papperstidningen når vi nästan 60 procent av Falkenbergsborna och Varbergsborna, vilket är snudd på unikt bland svenska lokaltidningar. Och definitivt betydlig mer än den andel som storstadstidningarna når i sin hemregion.

Vi ser också att läsarnas engagemang på hn.se ökar månad för månad både via mobilen, datorn och läsplattan.

Totalt sett når HN.s nyheter därmed 84 procent av invånarna i de båda kommunerna.
För HN är det viktigt att fortsätta att vara relevanta och viktiga för nuvarande läsare och nya.

Precis som projekt Medborgardialog Offentliga rummet i Falkenberg har jobbat med förändringsförslag vill vi idag och i morgon höra dina åsikter om vad HN ska bevaka mer och vilka förbättringar som vi kan göra!

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här