Många reser långt för att stå timtal i kö till Gekås

Förra helgen var det sex timmars kö för att komma in på Gekås. Den här helgen var det mindre folk men de båda köerna till det avdelade varuhuset ringlade sig ändå flera hundra meter.

ANNONS
LocationUllared||

Redan klockan sex på morgonen öppnade Gekås på pingstafton och en titt på hemsidans webbkamera visade att kunderna redan då började strömma till. Som vi tidigare har berättat har varuhuset delats i två delar och 500 kunder tillåts i respektive del.

LÄS MER:Gekås jättevägg ska skilja kunder åt

”Trevligt åka och handla”

Nästan framme vid ingången stod Jonas, Elin och Eya Brixson från Falkenberg. De hade då köat i drygt en och en halv timme.

– Jag tycker det är trevligt att åka hit och handla om det inte är för mycket folk. Med facit i hand hade vi kanske inte åkt hit i dag. Eftersom vi bor så nära så kan vi välja vilken dag vi åker, säger Jonas Brixson.

ANNONS

Jenny, Tove och Daniel Hermansson hade åkt längre. De kommer från Skänninge i Östergötland och hade tagit in på campingen. När de såg den långa kön vände de om.

– Vi kommer nog tillbaka lite senare i dag. Den här kön orkar vi inte stå i, säger Jenny Hermansson.

Inköpslista från familjen

Janice Gustavsson och Jenny Olovsson från Lilla Edet har tio mil till Ullared.

– Vi visste inte att det var så här lång kö. Jag har fått en inköpslista från familjen, annars ska jag se vad utbudet är, säger Janice Gustavsson.

Mitt i kön till den gula delen står Linnea Johnsson och säljer korv.

– Det var mer folk förra helgen men det är glada människor, säger hon.

Enligt Gekås vd Patrik Levin kommer alla i kön in oavsett hur lång den är.

– De sista har kanske inte så lång tid på sig inne i varuhuset.

Ingen brådska

Gekås säkerhetschef Boris Carlsson förklarar att de kunde ha 7 500 kunder inne i varuhuset före pandemin. Att de nu tillåts ha sammanlagt 1 000 kunder åt gången gör att köerna blir långa.

– Vissa har kanske rest 40 mil till Ullared. Då kan man inte förvänta sig att de ska skynda sig igenom. Vi har också märkt att kunderna inte följer rekommendationen om att handla en och en, säger han.

ANNONS

Förhoppningen hos Gekås ledning är att restriktionerna ska lättas den 1 juli.

– Vi tycker att det är roligt att många vill komma till oss och vill att de ska kunna stanna länge inne i varuhuset och även kunna äta och umgås, säger Patrik Levin.

Under lördagen var det öppet ända till klockan 20. En titt i webbkameran visade att kön fortfarande var lång strax före klockan 19.

LÄS MER:Så tycker smittskyddsläkaren om Gekås köer

LÄS MER:Långa köer utanför Gekås under lönehelgen

LÄS MER:Gekås tackar jätteväggen: ”Varit kaos annars”

LÄS MER:Kö in till Gekås Ullared – trots vädjan om att stanna hemma

ANNONS