Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/17

Många lockades till loppishelg i Slöinge

Under helgen hålls Slöinge loppis för andra året i rad. Fynda leksaker, porslin, eller varför inte vinterkläder i hettan för en billig peng.

28 stationer med ännu fler loppisbord är uppsatta runt om i Slöinge med saker att fynda för stora som små. Slöinge loppis är igång för andra året i rad och i år är vädret på deras sida.

– Det fullkomligt forsade ner förra året men det kom ändå oväntat mycket folk. Men vi hoppas på mycket folk i år igen, den långa värmen gör ju att folk blir sugna på att hitta på saker istället för att bara ligga på stranden, säger en av arrangörerna Anita Johansson och fortsätter:

– Det var väldigt många i samhället som ville att loppisen skulle göras om, så förhoppningsvis blir det en tradition.

Loppisbesökarna parkerar bilen och promenerar runt i det lilla samhället där loppiskartan markerar de olika försäljarna. I sina trädgårdar, garage och i parken står uppställda bord för fyndsugna besökare. För Jessica Hietasaari Andersson från Slöinge och mamma Mona Andersson är det första gången de ställer ut på loppisen. De säljer barnkläder, spel, skor, glas och böcker.

– Jag hoppas vi blir av med mycket barnkläder som kan komma till nytta för någon annan, så man slipper att slänga. Det är bättre att det kommer till användning, säger Jessica Hietasaari Andersson.

De hoppas och tror på ännu fler besökare i år eftersom vädret har varit så fint så kanske folk är mätta på vädret.

– Det trodde jag aldrig att man skulle få säga i Sverige, att man är mätt på vädret, säger Mona Andersson och skrattar.

– Jag tror att det är bra för byn med en loppis, det sätter oss på kartan ännu mer. Det ökar också gemenskapen. Jag tror den här loppisen är en tradition här i Slöinge, säger Jessica Hietasaari Andersson.

Ingrid Spännar, 8, har fyndat en tapet med luftballonger och en jeansjacka. Hon står och väljer mellan en vit bil och en gul lite större bil, båda för en tia styck. Det blir ett svårt val men till sist landar det på den gula bilen och hon räcker fram tian. Det är inte första gången hon är på loppmarknad.

– Nej absolut inte! Jag brukar gå på loppisar och leta efter dockmöbler. Tapeten som jag köpte för fem kronor ska jag tapetsera med i dockhuset, säger Ingrid Spännar.

En av arrangörerna Anita Johansson och hennes man Per Nygren är också med på loppisen och säljer saker i deras garage.

– Formellt är det hans loppis men vi gör det tillsammans. Jag har öppet min ateljé för konstsugna, säger Anita Johansson.

– Vi säljer bara sånt som vi råkat samla på oss. Det är väldigt roligt om någon annan kan få nytta av sakerna som man annars bara har på vinden, säger Per Nygren.

Många besökare hittar sina fynd på loppisen. Och det ser ut att bli fler loppisar i framtiden.

– Det är jätteroligt det här, både att folk kommer hit för en upplevelse och att det är en himla god energi här i samhället, folk engagerar sig. Alla gör sin egen loppis och säljer saker men vi gör det ändå tillsammans, säger Anita Johansson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här