Många felparkeringar vid de nya taxiplatserna på Stortorget

Taxikaos på Stortorget i Falkenberg. Sedan de nya taxiplatserna anlades på torget har många falkenbergare åkt på böter.

ANNONS
|

– Det spelar ingen roll hur mycket man skriver och informerar, det går in igenom ett öra och ut igenom det andra, säger Anneli Karlsen, som är parkeringsvakt i Falkenberg.

Den 4 mars anlades nya taxiplatser på Stortorget i Falkenberg. Fyra platser mitt på torget skyltas nu för taxi, i stället för de tidigare platserna på Arvidstorpsvägen.

– Taxiplatsen byggdes bort för att göra cykellederna. Bilarna har tillfälligt fått hålla till utanför Stantons och Belugia. Men där blockerar de för restaurangerna som har väldigt mycket takeaway. Därför har vi varit i kontakt med taxibolagen för att se vad som kan vara lämpliga alternativ, sa Georgia Ferris (KD), ordförande i kultur-, fritid- och tekniknämnden när beslutet fattades.

ANNONS

Huruvida de nya platserna varit lämpliga för taxibolagen återstår att se. Sedan den nya placeringen infördes har många falkenbergare åkt på p-böter, och platserna blockeras ofta av personbilar.

Mellan den 4 och 28 mars skrevs det 63 parkeringsanmärkningar på Stortorgets cirka 40 platser. Nästan hälften av dessa, 29 anmärkningar, skrevs på bilar som felaktigt ställt sig på någon av de fyra nya taxiplatserna.

– Vi har skrivit väldigt mycket där det senaste. Det rör sig om ett par tre stycken varje gång. Skyltarna sitter där och är tydliga, det är väldigt tråkigt för taxibilarna som ofta inte får plats, säger parkeringsvakten Anneli Karlsen.

Tidningen har sökt taxibolagen för en kommentar.

ANNONS