Lyxvilla till salu i Skrea

En av Falkenbergs högst värderade villor genom tiderna är till salu. I Skrea säljs "Littorins villa" med ett utgångspris på 7,5 miljoner kronor.

ANNONS
|

Har du varit ute och kört i Skrea har du säkert sett den – Littorins villa som byggdes 1962. Det är ett tegelhus som ser ganska blygsamt ut från vägen. Men det har åtta rum, varav tre sovrum.

Villan är drygt 400 kvadratmeter stor och tomten är nästan tre hektar. Den är nu till salu och har ett utgångspris på 7,5 miljoner kronor. Det är en av Falkenbergs dyraste villor historiskt.

Den slås av bland annat en kustnära villa på Ejdervägen i Ugglarp som var den dyraste 2015 med sina 9,5 miljoner kronor. "Littorins villa" är den dyraste som är till salu i Falkenberg för tillfället.

ANNONS

– Bostadspriserna på marknaden har ökat mycket det senaste året. Ett hus på Tegelbruksvägen såldes för 7,1 miljoner kronor. Hus på 6-7 miljoner kronor det är inte så konstigt längre, säger ansvarig mäklare Johanna Knutsson.

Hur har du värderat den?

– Det är som alltid när man bedömer en fastighets värde. Det handlar bland annat om husets potential, attraktivitet, utförande och hur marknaden ser ut, säger ansvarig mäklare.

Villori den prisklassen ligger ofta vid havet. I det här fallet, drygt tre kilometer från vattnet,finns ett förhandsbesked om att få stycka av två tomter, vilket har drivit upp priset.

– Sedan är det ett väldigt unikt hus, säger Johanna Knutsson.

Utöver stora ytor syns badrum i marmor och stora öppna spisar på mäklarannonsens bilder.

– Man kan se flera fina sammankomster, det är ett riktigt stort familjehus.

Vem tror du köper det?

– Representationsvilla har man ju inte nu som förr, men många med stora familjer behöver mycket utrymme. Det finns dessutom två entréer så man kan dela av det och ha det som generationsboende.

Tror du att det blir en Falkenbergare?

– Det tror jag inte är omöjligt. Det är en välkänd villa i Falkenberg. Det hade varit jätteroligt.

ANNONS
ANNONS