Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christopher Vallerius
Bild: Christopher Vallerius

Lunchserveringen öppnar på seniorernas mötesplatser

Pandemistängningen på seniorernas mötesplatser är delvis över. På måndag öppnar dörrarna för lunchservering på samtliga mötesplatser i Falkenbergs kommun.

Beslutet fattades efter att Folkhälsomyndigheten ändrat rekommendationerna för personer som vaccinerats, vilket SVT Halland var först med att rapportera om.

— Man ser att vi vaccinerat våra äldre och att vi successivt kan börja öppna upp. Vi kommer förhålla oss till restriktioner genom att hålla avstånd, erbjuda munskydd och handsprit. Vi kommer även att anpassa antalet besök efter lokalernas storlek, säger Martina Lund, verksamhetschef för Falkenbergs egenregi, till Hallands Nyheter.

Men alla vill inte vaccineras. Hur ser ni på att ta emot ovaccinerade besökare?

— Vi kommer ställa frågan eftersom vi tycker det är viktigt att veta. Men man behöver inte uppge om man tagit vaccinet, det är inget krav vi har. Är man inte vaccinerad är det däremot viktigt att man tar extra ansvar som person.

Begränsat antal besök

Mötesplatserna kommer att ta emot ett begränsat antal besökare och platserna behöver förbokas.

— Nu på torsdag och fredag kommer vi ha öppet så att det finns möjlighet att ringa och boka sin lunch för nästa vecka, säger Martina Lund.

När kommer ni kunna öppna verksamheterna i större utsträckning?

— De riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten ligger kvar fram till den 17 maj. Vi avvaktar i våra beslut om hur vi ska göra vid fortsatt öppnande tills vi fått besked kring kommande rekommendationer.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här