Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Lugnt och stilla på Sloalyckan dagen efter skottlossningen

Magnus Johansson har sin balkong ut mot Utmarksvägen i Falkenberg och hela natten efter skottlossningen följde han polisens arbete.
– Här kom en piketbuss med fem poliser vid ett-tiden, säger han.

Det är en lugn och stilla torsdagsmorgon på Utmarksvägen på Sloalyckan i Falkenberg och efter nattens dramatik syns inte många spår.

Avspärrningarna är borta och det är inte mycket folk i rörelse. Det som däremot syns är spåren efter var polisbilarna parkerat på gräsmattan och i muren framför Östra Gärdets förskola finns ett märke som troligtvis är ett resultatet av en kula.

Poliserna på plats under natten till torsdagen fokuserade mycket på en av buskarna utmed Utmarksvägen och finkammade muren för spår. (Se video nedan).

En man i området som precis lämnat sina barn på förskolan ser förvånad ut när vi berättar vad som hänt kvällen innan.

– Var det skottlossning? Här, igår? Jag hörde ingenting, säger han.

Boende reagerade på två höga smällar

På en balkong en bit bort står Magnus Johansson och tittar ut över gräsmattan som för bara några timmar sedan var full av poliser och hundpatruller.

– Jag hörde två smällar och undrade om det kom från tv:n först. Men jag satt med hörlurar och tänkte inte mer på det utan gick och la mig där vid halv elva. När jag gick upp en stund senare så såg jag polisen och allt pådrag och sen var jag uppe nästan hela natten, säger han.

När tidningen var på plats under natten plockade polisen upp något ur busken närmast Magnus balkong och tog med för analys. Polisen berättade redan under natten till torsdagen att minst en tomhylsa hittades i området.

– Klockan var väl runt halv tre när teknikerna kom hit och sen åkte de igen en timme senare. De körde här ett par rundor först innan de parkerade, säger Magnus Johansson.

Magnus har bott på Sloalyckan i ett par år men tycker inte att området är speciellt stökigt trots dramatiken.

– Nej, jag trivs bra i området, det kommer och går lite. Nu senast när det var stökigt var det ju när de eldade i soprummen men jag tycker här är bra annars.

Ingen ska ha kommit till skada under nattens skottlossning och det är än så länge oklart om polisen har några misstänkta.

LÄS MER: Två män beskjutna i sin bil i Falkenberg

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här