Lokala företag växer på Vin och sprit

Två år efter invigningen bygger padelhallen ut. När Friskis flyttar till stationsområdet flyttar ett lokalt gym in. Spritanområdet fortsätter att expandera.

ANNONS
|

För snart två år sedan öppnade padelhallen i det gamla höglagret på Vin och sprit. Efter en lite tveksam start har falkenbergarna hittat till de fyra banorna som har högst takhöjd av alla anläggningar i Sverige. Den har dessutom en centercourt som är utformad efter internationella regler och ett konferensrum.

– 30 000 personer om året spelar här. När utbyggnaden är klar räknar vi med ytterligare 22 000 besökare om året, säger Rikard Holmén.

Padelhall på Vin och sprit

Tillsammans med Olle Karlsson och Jonas Svensson driver han i dag padel-hallen på Vin och sprit. Efter två år är hallen så välbokad att de känner sig redo att ta nästa steg. En vägg in till höglagret ska öppnas och tre nya banor ska anläggas. Arbetet startar i början av nästa år.

ANNONS

När Friskis och Svettis lämnar sina befintliga lokaler på Vin- och sprit för att flytta in i nybygget vid stationsområdet lämnar de 1638 kvadratmeter. Lokalerna kommer att användas för samma syfte som tidigare, att hålla falkenbergarna trim. Pelle Sandberg som ägnat hela sitt liv åt hälsokost tar ett kliv in i träningsbranschen. Där befinner sig redan sonen Marcus Sandberg, 21 år. Han är i dag personlig tränare hos Friskis och Svettis. Tanken på att starta något eget växte fram och nu tar far och son krafttag i lokalerna som ska byggas om så snart ”Friskis”flyttar ut i början av nästa år.

– Det har alltid varit min dröm, säger Marcus Sandberg.

”Friskis” gamla lokaler ska bli en komplett träningsanläggning med siktet inställt på alla åldrar.

– Gymmet ska kännas som hemma, det ska vara bekvämt. Vi tänker ha ett kafé, men vi ska inte servera mat, säger Pelle Sandberg.

Lokala entreprenörer skapar engagemang

Jörgen Hallgren är delägare och projektutvecklare i SBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, som äger området. Han är nöjd med den nya etableringen och utbyggnadsplanerna.

– De följer helt min vision om vad som behövs här. Det bor så många människor häromkring och det finns ett stort behov av träningsmöjligheter. Att det dessutom är lokala entreprenörer som satsar är viktigt för att vi ska lyckas. Det skapar ett bättre engagemang.

ANNONS

Nelly flyttar till Borås

Nelly som är en stor hyresgäst planerar att lämna Falkenberg för Borås. När det blir är inte bestämt. Företaget Hyma Skog & Trädgård som hyr lokaler i anläggningen sedan ett knappt år tillbaka planerar en expansion, bland annat med e-handel och kommer att ta över de lokaler som Nelly lämnar.

Läs mer: De har visioner för ny padelhall

Läs mer: Jakt- och verktygsföretag blir stor hyresgäst i Bacchus

Läs mer: Eirefelts hus vid stationen snart klart för inflyttning

Läs mer: Friskis och Svettis planerar flytt

ANNONS