Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linus och Emelie trivs som linslusar

För 57 dagar sen tittade Linus Ekenstam djupt in i flickvännen Emelie Anderssons ögon och kom med ett förslag. - Jag vill sända vårt liv över internet. Dygnet runt, överallt.
FALKENBERG. Emelie sa ja till Linus och tio dagar senare började paret sända. Tittarna får följa paret när de jobbar, städar, äter, gosar i soffan och sover. Det kallas Life casting och kommer från USA.
- Jag jobbar med webbdesign och Emelie på ett webb-företag så den här världen är oss nära. Av en slump råkade jag hamna på hemsidan som vi sänder genom. Jag följde en snubbe i fem dagar och kände att det var något jag ville göra, säger Linus Ekenstam.
Han fick klartecken av sambon och tog kontakt med USA. Efter några dagar var allt ordnat och när paret i dag sänder är de inne på sin 48:e dag och i förra veckan låg de på ett snitt på 9000 besökare per dag.
- I början tänkte vi på kameran en hel del, det gör vi inte nu. Men förutom att bara leva våra liv så är vi interaktiva med tittarna. Vi chattar, hittar på tävlingar och antar utmaningar, säger Emelie Andersson.

Bland tittarna har de fått flera vänner. Bland annat en tjej i San Francisco som skickat paket till paret.
- Jag har bott i USA tidigare och saknade en viss sorts frukostflingor och choklad. Då skickade hon det till mig, ett paket på 14 kilo bara för att göra mig glad, berättar Emelie.
Hon har i alla fall nio timmar om dagen då hon slipper att vara linslus. Det är nämligen Linus som tar med sig kameran till jobbet och tittarna kan se honom slå på tangenter och då och då göra en lustig min in i kameran. Det låter inte som den bästa underhållningen.
- Just när jag jobbar är det väl inte det, men hela grejen är att det fängslar en. Man börjar titta på någon och sedan kan man inte sluta.

Några planer på att koppla ner har paret inte. Målet med hundra dagar har nu fått ett minst framför sig. Snart nalkas också Emelies födelsedag.
- Världens första livesända 25-års fest, det ska bli roligt, säger Linus.
HN påpekar att han får vara givmild om han inte vill verka snål inför alla de tittare paret har. Linus ser lite skraj ut men talar om att allt inte behöver visas.
- Dessutom måste allt som visas vara barntillåtet. Folk tror vi har sex framför kamerorna men det har vi inte. Vi har fortfarande koll på vår integritet, säger Linus Ekenstam.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här