Lilla Napolis nya plan för serveringstältet

Polisen har gjort bedömningen att Lilla Napoli får sätta upp ett serveringstält framför pizzerian. Men om Falkenbergs kommun godkänner ett serveringstält utifrån plan- och bygglagen är högst oklart.

ANNONS
|

Johan Cronqvist, kommunens plan- och bygglovschef, vet om att Lilla Napoli har fått tillstånd av polisen att uppföra en uteservering med serveringstält på offentlig plats.

Det handlar om kommunens mark, den stora grönytan som ligger framför pizzerian.

– Polisen tittar på det från sitt perspektiv och kommunen från sitt perspektiv. Kommunen kan ingripa mot något som polisen har gett tillstånd för, säger Johan Cronqvist.

Kommer kommunen ingripa om Lilla Napoli sätter upp ett serveringstält på grönytan framför pizzerian?

– Ja, om serveringstältet faller inom plan- och bygglagen när det kommer till varaktighet. Serveringstältet får inte stå där permanent. Då kommer vi att ingripa, absolut, så är det.

ANNONS

Har Lilla Napoli ansökt om bygglov för ett serveringstält på kommunens mark?

– Nej, det har de inte gjort. Frågan har varit uppe tidigare och vi har meddelat Lilla Napoli att när vi tolkat detaljplanen utifrån plan- och bygglagen så är det ur tjänstemannasynpunkt i princip omöjligt att bevilja ett bygglov för att sätta upp ett serveringstält på kommunens mark framför pizzerian.

– Detaljplanen medger det inte och jag tror inte heller trafiksituationen medger det. Så på deras fråga har vi sagt att det tror vi inte på.

– Men Lilla Napoli kan skicka in en ansökan och då får det prövas av nämnden som har möjlighet att ge avvikelser som inte tjänstemännen kan, säger Johan Cronqvist.

Så när det gäller Lilla Napoli så finns det nu två tänkta platser, kommunens mark och fastighetsägarens mark, där pizzerian vill resa serveringstält tillfälligt.

LÄS MER:Lilla Napoli reser uteservering – trots nej från länsstyrelsen

– Vår övertygelse från kommunen är att vi har behandlat Lilla Napoli så som vi har behandlat alla andra. Någon får gärna visa om vi gjort något fel med en överklagan eller någonting annat.

– Sen får Lilla Napoli extra uppmärksamhet och det är ju för att fastighetsägaren kontaktar oss varenda gång som de anser att Lilla Napoli gjort någonting som de inte får.

ANNONS

– Då blir det väldigt uppmärksammat med den här tvisten, säger Johan Cronqvist.

ANNONS