Lilla Napoli visar intresse för tomt vid Ätrans vatten

Pizzerian Lilla Napoli visar intresse för en kommunal tomt vid Ätrans vatten. Det bekräftar Falkenbergs näringslivschef Jan Melkersson.
– Men de har inte köpt någonting ännu, säger han.

ANNONS
|

Tomten som är aktuell ligger bakom Woody bygghandel. Här på södra åstranden har det länge pratats om att bygga omkring 600 bostäder för att binda ihop centrum med stranden.

– Det behöver göras ett planarbete för tomten som Lilla Napoli visat intresse för. Vi tittar på hur vi kan lösa det här, säger Jan Melkersson.

Han säger att det i dagsläger ser risigt ut på tomten, att det behöver göras markundersökningar och möjligen saneras innan det kan byggas något nytt.

– Det är mycket som ska klaffa innan det här kan bli klart och jag skulle gissa att det ligger några år bort. Men vi tittar på det här eftersom Lilla Napoli vill köpa.

ANNONS

Där Lilla Napoli håller till nu, utmed Halmstadvägen, planeras det för ett nytt höghus på tio våningar. Fastighetsägaren ser helst att pizzerian försvinner och har försökt med vräkning utan att lyckas.

LÄS MER:Avhysningsbesked för Lilla Napoli

LÄS MER:Vräkningen av pizzerian Lilla Napoli dras tillbaka

En företrädare för Hallandsbäcken AB, som äger fastigheten där Lilla Napoli ligger, har sagt till tidningen att plan B är att bygga höghuset även om inte pizzerian försvinner.

Fastighetsägarens önskemål är då att flytta fram höghuset x antal meter och ta kommunens gräsplätt i anspråk.

– I dag är gräsplätten planlagd som allmän platsmark och generellt brukar det vara svårt att omvandla den typen av mark, säger Jan Melkersson, som inte tror att Lilla Napoli blir kvar på sin nuvarande plats om pizzerian hittar en tomt som de tycker passar för verksamheten.

LÄS MER:Kommunen, fastighetsägare och pizzerian Lilla Napoli i tvist om lokal

LÄS MER:Näringslivschefen: ”Jättestort värde att ha kvar Lilla Napoli”

ANNONS