Leif Mannerström till Falkenberg

Falkenberg får ”finbesök” till helgen. Stjärnkocken och den före detta krögaren Leif Mannerström kommer att vara på plats.
– Det ska bli väldigt roligt, säger Leif Mannerström.

ANNONS
|

I en tidigare version stod det att Leif Mannerström kommer till Falkenbergs matdagar. Detta stämmer inte då Hwitans trädgård, som Mannerström ska besöka, inte ingår i Falkenbergs skafferi. Medlemmar i den organisationen utgör Falkenbergs matdagar.

Till helgen vankas Falkenbergs matdagar. På Ågatan, där en del av matfestivalen kommer att äga rum, kommer Leif och sonen Sebastian att vara på Hwitans trädgård. Dock ingår inte Hwitans trädgård i Falkenbergs skafferi, vars medlemmar deltar på matdagarna.

– Han ska laga lite mat och jag ska signera böcker, det tycker jag är roligt. Han har gått i en ganska bra skola säger många, säger Leif Mannerström.

ANNONS

Mer tid till gästspel och jakt

83-åringen besökte Falkenberg så sent som häromdagen. Dock var det inte kopplat till hans gebit, mat.

– Jag var hos min doktor, Mats Perkmar, som är en kompis till mig. Han har inte ringt ännu, men det var nog bra prover.

Vad säger du om Falkenberg som matstad?

– Jag är inte så bevandrad. Det bästa är om du ringer efter att jag varit där. Nu för tiden finns det väldigt många otroligt duktiga krögare och kockar. Det finns alltid några i varje stad, det är väldigt roligt att det har spritts sig.

Hur många liknande ”gig” gör du per år?

– Det är till och från. Ibland är det ganska tätt, ibland tackar jag nej då jag har egna saker jag gör. Men sedan jag slutade att göra Sveriges mästerkock har jag mer tid för jakt och aktiviteter. Det hade jag inte under de tolv år som jag jobbade med tv.

Var med i Sveriges mästerkock i elva säsonger

Och det finns ingen saknad av att medverka i långköraren på TV4, tvärtom.

– Det var ganska jobbigt. Ett program tar två dagar att spela in. Men jag tycker fortfarande att det flyter på bra och jag tittar på det ibland, säger Mannerström och fortsätter:

ANNONS

– Jag hade det mycket trevligt med Marcus (Aujalay), särskilt när vi var utomlands och letade restauranger.

Krögaren, som under många år drev Sjömagasinet i Göteborg, har några saker han lägger störst fokus på i sin egen matlagning under den kommande årstiden.

– För mig blir det en hel del vilt. Vi har plockat mycket svamp. Jag gillar att sitta och rensa och putsa och så steker vi svampen lätt i olja och vakuumförpackar vi dem i små kuvert. Det gör vi även med karljohansvamp. Vi torkar den också och gör mjöl av, vilket är bra att ha i svampsåsen.

LÄS MER:Omar blev sjuk i MS – nu lever han drömmen med Pizza på tur

LÄS MER:Folk nyfikna på Falkenbergs matdagar under påsk

LÄS MER:Tongivande mataktörer har lämnat Falkenbergs Skafferi

LÄS MER:Många hittade till Falkenbergs matdagar

ANNONS