Legendarisk socialdemokrat prisad

Efter aktningsvärda 40 år som aktiv för Socialdemokraterna i Falkenberg får Hans-Inge Sjögren motta Tage Erlanders hedersmedalj.

ANNONS
|

Sedan den nuvarande kommunen bildades har Falkenberg haft en enda socialdemokratisk ordförande – Hans-Inge Sjögren, under åren 1995–98. Han har varit aktiv i partiet i fyra decennier, varav många år i kommunstyrelsen.

Västers S-förening och Falkenbergs arbetarekommun hade nominerat honom till Tage Erlanders hedersmedalj, som delades ut vid senaste årsmötet. Den silverplatinerade medaljen med motiv av konstnären Annie Sundin delas ut till medlemmar som representerat partiet i minst 30 år.

Hans-Inge Sjögren är i dag 73 år gammal och sitter som revisor i Västers S-förening.

– Tage Erlanders hedersmedalj är något väldigt fint och det är jätteroligt att Hans-Inge fick den. Han har varit en stark person i politiken som alltid tagit vara på allt och sett till partiets och Falkenbergs bästa. Vi nominerade honom i största hemlighet och ljög och smög så att det skulle bli en överraskning för honom. Och det lyckades. Han blev väldigt glad, berättar Catharina Berghorn, ordförande i Västers S-förening.

ANNONS

Medaljören själv har avböjt att kommentera utmärkelsen.

ANNONS