Ledig lokal på Skrea strand när Familjeläkarna stänger

En lokal står tom i samma fastighet som Ocean hotel på Skrea strand efter att Capio Familjeläkarna stängt sin mottagning. Vad som ska hända med den strandnära och mycket attraktiva lokalen är ännu inte klart.

ANNONS
|

Capio Familjeläkarna finns både på Söderbron och i Glommen. Sedan den 8 juni har de stängt igen sin vårdcentral på Skrea strand och slagit ihop den med mottagningen på Söderbron. Det betyder att den omkring 700 kvadratmeter stora lokalen, i samma fastighet som Ocean hotel, just nu står tom.

– De flyttade ut förra veckan. Det är så pass nyss så vi vet inte riktigt än vad som ska hända med lokalen. Kanske att någon annan verksamhet är intresserad av att ta över, annars kan det bli hotell där också, säger Göran Nergården, huvudägare i Västkuststugan som äger fastigheten på Skrea strand.

ANNONS

Den nu tomma lokalen ligger precis vid havet och skulle kunna passa bra för flera olika verksamheter, så det är inte säkert att det blir Ocean hotel som tar över. Göran Nergården avslöjar inte om man redan nu har några mer specifika planer.

– Vi har egentligen inte gått ut med det här än och just nu har vi inga direkta planer. Vi får helt enkelt se vad som dyker upp och vilka som eventuellt är intresserade, säger Göran Nergården.

Vårdcentralen flyttar och får mindre utrymme

Anledningen till att vårdcentralen på Skrea strand stängt och slagits samman med mottagningen på Söderbron är att Capio Familjeläkarna ville samla sin personal.

– Sista tiden drevs den som en filial till Capio Familjeläkarna på Söderbron och alla patienter var listade där. Att föra samman dem kommer att förbättra arbetsmiljön för personalen, säger Jerrie Kullberg, regionchef för Capio Närsjukvård.

Just nu håller Capio på att anpassa lokalerna på på Söderbron för att kunna utöka verksamheten där. Enligt Jerrie Kullberg beräknar man att allt ska vara på plats om ungefär ett halvår.

– Hade inte pandemin slagit till hade det gått fortare. Vi kommer att få mindre ytor nu men det är i linje med den digitala utvecklingen där många patienter kan behandlas hemma. Då krävs inte lika stora utrymmen, säger han.

ANNONS

Hur kommer patienterna påverkas av det här?

– Förhoppningsvis märker patienterna inte av särskilt mycket, säger Jerrie Kullberg.

LÄS MER:Capio Familjeläkarna vill slå igen vid Skrea strand

ANNONS