Lastbil körde ner både stolpe och staket

”Det small till, jag trodde det var en bomb”. Det säger Patrik Jonsson, som bor på Falkenerarevägen i Falkenberg, efter att en lastbil kört fel och dragit ner en lyktstolpe vid hans hus.

ANNONS
|

Vid halv sex på måndagskvällen brakade det till utanför Patrik Jonssons hus i korsningen av Falkenerarevägen och Skomakarevägen i Falkenberg. När han tittade ut såg han en stor lastbil som kört ner en lyktstolpe utanför huset.

Chauffören hade rattat in sin lastbil på de små gatorna i centrala Falkenberg. Han lyckades också backa ner grannens staket när han skulle komma förbi lyktstolpen.

När tidningen anlände var det stor aktivitet i området. Flera grannar var på plats och försökte hjälpa till i avvaktan på att polisen skulle dyka upp. Patrik Jonsson säger att det inte var första gången ett större fordon åkt fel.

ANNONS

– Det har hänt vid tre tillfällen den senaste tiden. Det måste vara något med GPS:en som gör att de kör in här, säger han.

Lyktstolpen hade knäckts och lagt sig över ett elskåp. Falkenbergs Energi var också på plats för att kontrollera olyckan. Grannen till det trasiga staketet kom mitt i kalabaliken och undrade vad som hänt. ”Nu får du bygga ett nytt staket”, konstaterade Patrik Jonsson.

ANNONS