Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Larm om trafikolycka - en person förd till sjukhus

En man blev under lördagskvällen misshandlad och därefter påkörd med bil. Ett antal gärningsmän försvann från platsen i en bil och den misshandlade mannen är förd till sjukhus.

Klockan var 19.13 på lördagskvällen då polisen larmades ut till Mellangårdsvägen vid trafikplats 51 längs med E6.

En man i 30-årsåldern hade då blivit misshandlad och blivit liggande på marken. Enligt uppgifter så ska han ha blivit påkörd av en bil efter misshandeln. Det finns även uppgifter om att en kniv kan ha använts.

– Det finns uppgifter om en kniv i sammanhanget, men det är oklart om den har kommit till användning så att säga. Det finns i alla fall inget som är taget i beslag eller som har anträffats på platsen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Ett antal gärningspersoner försvann från platsen i en bil. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men hans skadeläge är än så länge oklart.

– Han var vaken och talbar, men mer än så vet jag inte. Jag har inte uppgifter på om vi har förhört honom ännu, men är det inte gjort under kvällen eller natten så kommer det med största sannolikhet ske under dagen, säger Fredrik Svedemyr.

Händelsen utreds som en grov misshandel. Under söndagseftermiddagen hade polisen fortfarande ingen misstänkt eller gripen för brottet.

– Det finns en del vittnesuppgifter från platsen, så det jag kan säga är att vi har en del uppslag att gå på, så får vi se vad det landar i.

Har händelsen några kopplingar till mordet på Tullbron?

—Det utreds säkerligen, men jag kan inte bekräfta om det finns några kopplingar i nuläget.

Händelsen vållade ett pådrag och polisen befann sig i området under kvällen, men man var länge förtegen om vad som hade hänt.

När händelsen rapporterades in gick det in till räddningstjänsten som ett larm om en trafikolycka där en person blivit påkörd på väg 154, i närheten av av- och påfarten till E6. Ärendet kopplades dock vidare till polis och ambulans.

— En person är förd till sjukhus, bekräftar Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare på SOS Alarm strax efter 20-tiden.

Är det till följd av en trafikolycka?

— Både och, om du har några fler uppgifter.

Enligt ett vakthavande befäl på polisen ska det inte handla om en trafikolycka.

— Det är ingen trafikolycka, men vi kan inte gå ut med vad det är ännu.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här