Larm om brand i Lövstaviken

Ett kylskåp började brinna i en vinterförvaring i Lövstavikens gästhamn utanför Falkenberg. En stor insats från räddningstjänsten Väst var på plats.

ANNONS
|

Larmet kom till räddningstjänsten vid strax efter halv tre på söndagseftermiddagen. Det kom rök från en byggnad som används som vinterförvaring för båtar i Lövstavikens gästhamn. I inledningsskedet visste inte räddningstjänsten varifrån röken kom.

– Vi vet inte mer än att det ryker från ett av husen som används som vinterförvaring av båtar, säger Andreas Karlsson inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten skickade ett stort antal enheter till platsen med tanke på att det även förvaras mycket brandfarligt material i huset.

– Det är var en försiktighetsåtgärd eftersom vi inte kände till omfattningen, säger Andreas Karlsson.

Efter att räddningstjänsten skickat in personal i huset kunde de lokalisera källan till röken.

ANNONS

– Det hade blivit kortslutning i ett kylskåp. Det hade börjat brinna bakom kylskåpet och blivit en kraftig rökutveckling, säger Mattias Hägerling räddningsledare på platsen.

– När vi kom fram var det rökutveckling och glöd i anslutning till kylskåpet, säger han.

Räddningstjänsten lyfte ut kylskåpet och vädrade ut lokalen men kunde ganska snabbt dra tillbaka ett flertal enheter från platsen. Det ska inte ha uppstått några större skador på varken huset eller båtarna som förvarades i det.

– Det var mest sot och rök. Vi ventilerar ut röken nu, säger Mattias Hägerling.

ANNONS