Lägenhetsbrand på Falkagård

En brand härjade sent under tisdagskvällen i en lägenhet på Falkagård.

ANNONS
|

Vid 23.40-tiden på tisdagsnatten kom larmet om en lägenhetsbrand. När räddningstjänst kom till platsen möttes styrkorna av en brand på andra våningen i ett flerfamiljshus på Berguvsvägen.

– Inga personer var kvar när vi kom. Det kontrollerade vi extra, säger Peter Stened, inre befäl vid Räddningstjänsten Väst.

Brandförloppet ska ha dämpats genom insatser av privatpersoner innan räddningstjänsten tog vid arbetet med att bekämpa lågorna. Vid 00.20 var den synliga brandhärden under kontroll och insatsen övergick till att kontrollera spridningen.

– Vi kontrollerar så att det inte sprider sig uppåt mot vinden, säger Peter Stened.

Hur branden uppstod är ännu oklart. Enligt räddningstjänstens insatsledare kan dock branden ha startat i lägenhetens kök. Polis spärrade under natten av ett större område runt platsen och skingrade de personer som samlats nära det branddrabbade huset.

ANNONS

Vid 00.30-tiden hade polis skaffat sig en preliminär bild av det inträffade. Några personskador hade då inte rapporterats.

– Det finns ingen misstanke om att branden skulle vara anlagd, däremot kan det bli fråga om någon form av vårdslöshetsbrott. Det är väl det som det lutar åt, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl på polisen.

Har ni några detaljer kring hur branden skulle ha startat?

– Det är inget som vi kan säga nu men det är i alla fall inget som tyder på att den är anlagd.

Vid 01.30-tiden började räddningstjänsten att avsluta insatsen. Två lägenheter bedömdes vara obeboeliga på grund av brand- och rökskador. Till två andra lägenheter som evakuerats under natten kunde de boende återvända.

– Vi har inte hittat några tecken på att det har spridit sig, inga förhöjda temperaturer eller så, säger Peter Stened.

Utreds som allmänfarlig vårdslöshet

På onsdagsmorgonen bekräftar polisens presstalesperson, Anna Göransson, att det inte finns någon misstanke om att branden skulle ha varit anlagd.

– Det har inletts en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet, säger hon.

Anna Göransson uppger också att polisen under dagen kommer att göra en teknisk undersökning på platsen.

ANNONS