Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Ladugård helt övertänd i Vessigebro

Det har brunnit i en ladugård i Sörby strax söder om Vessigebro. Det visade sig snart att byggnaden var övertänd och både den och en intilliggande mindre byggnad brann ned.

Vid halv tolvtiden på onsdagen ryker det fortfarande från resterna av den nedbrunna ladugården. Under en hög av korrugerad plåt som en gång varit dess tak brinner det fortfarande med öppna lågor. Räddningstjänsten har dock lämnat platsen och polisens avspärrningsband fladdrar i vinden.

Bredvid den rykande ruinen bara några meter bort har mangårdsbyggnaden, som visar tydliga tecken på att vara övergiven – något som också bekräftas av närmaste grannen, klarat sig oskadd.

Stort ljussken

Det var vid kvart i två-tiden som en person som hade sett ett stort ljussken från långt håll och slagit larm till SOS. När räddningstjänsten kom till platsen i Sörby möttes de av en helt övertänd ladugårdsbyggnad och ytterligare en byggnad som brann.

– Den är helt övertänd, vi ska se till så det inte sprider sig, sade Peter Stened, inre befäl vid Räddningstjänsten under natten.

– Det ena huset har nästan brunnit färdigt. Vi ska se till så att det inte sprider sig.

Varken några personer eller djur skadades i branden.

Även polisen larmades till platsen.

– Vi har inte inlett någon förundersökning än. Men det brukar ju inte börja brinna av sig själv. Enligt den rapport jag har så är det en ödegård, sade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Lät dem brinna ned

Vid 03-tiden berättade räddningstjänsten att de kommer låta de båda byggnaderna brinna ner till grunden. De jobbade då vidare med att begränsa spridningen så att en tredje byggnad inte skulle fatta eld.

Klockan 06.15 var Räddningstjänsten kvar för eftersläckning.

– Vi ska strax avveckla där. De två byggnaderna som brann lät vi brinna ned och elden spred sig inte ytterligare, säger Peter Stened.

Polisen utreder ärendet som misstänkt mordbrand.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här