Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lömsk isfläck under viadukt

Sluttningen under viadukten över Strandvägen ställer till det i kallt väder. Den lömska isfläcken var tillbaka på trottoaren i förra veckan och cyklande mot Tullbroskolan bör vara försiktiga.

På gatu -och trafikenheten är det ett känt problem med vatten som sipprar fram under viadukter som den över Strandvägen.
– Vi vet inte vad det är för vatten i det här fallet. Det trycker ut vatten ur slänten, säger Anette Lomarker, driftingenjör i Falkenberg.

För några år sedan gjorde Vivab en koll om vattnet under viadukten vid Strandvägen berodde på en läcka men de kunde inte hitta någon sådan.
– Jag tror att platsen till och med stängdes av ett tag förra året så att ingen kunde cykla där för att det var farligt, säger Anette Lomarker.

– Fler viadukter har samma problem. Vid Kristineslättallén i korsning med Skogsvägen var det en läcka i flera år men det har vi nu åtgärdat, säger Anette Lomarker.

Kommunen har avsatt pengar för att successivt bearbeta problemet med sipprande vatten. Strandvägen kommer att åtgärdas nästa år.
– Man får öppna upp dräneringen och försöka leda bort vattnet, säger Anette Lomarker.

Björn Johansson på Skanska, som sköter underhållet av kommunens gator, säger att de känner till problemet med halkan. Senast användes grindar för att spärra av tills isfläcken var borta. 
– Vi har några cykelbanor som vi har problem med och när det blir stora isfläckar så måste man stänga av. Då räcker det inte att sanda, säger Björn Johansson. 


 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här